Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cum a reușit Cozmin Gușă ce n-a reușit Băsescu

Zoom Cum a reușit Cozmin Gușă ce n-a reușit Băsescu

► De când postul de știri Realitatea TV a intrat pe mâna cuplului Cozmin Gușă –Maricel Păcuraru, prima televiziune de știri înființată în România și, ani de zile, lider al audiențelor în segmentul televiziunilor de știri a ajuns ultima din clasament, întrecută în ultima lună chiar și de Disney, un canal care nu se bucură de prea mare popularitate nici printre copii.

Audiența medie pe zi a postului este de 0,5 puncte de rating, strânse cu greu de la 49.000 de telespectatori. Mai prost în clasamentul televiziunilor de știri nu stă decât Digi 24, care însă are 0,3 puncte de rating fiind văzută de doar 40% din populația României, din cauza conflictelor dintre RCS&RDS și ceilalți cabliști. Chiar și în prime-time, când pe ecrane răsare mutra de mare analist și om de cultură a lui Rareș Bogdan, Realitatea nu depășește o medie de 63.000 de telespectatori. Nu-i doar vina lui Cozmin Gușă, ci și a celor care l-au lăsat să-și bată joc de postul ăsta de știri, aducând oameni precum Rareș Bogdan sau Lavinia Șandru, dar alungând vechile vedete ale postului și, mai grav, determinându-i să plece pe adevărații meseriași care făcuseră televiziune din postul înființat de Prigoană.

Să distrugi într-un timp atât de scurt un post care a rezistat multă vreme atacurilor date de politicieni nu-i chiar de colo, iar undeva, într-un palat părăsit de consilieri, un încă președinte amărât plânge în pahar fiindcă nu-și poate trece în palmares și această distrugere a unei instituții de presă, fiind una dintre puținele satisfacții pe care Cozmin Gușă a reușit să i-o sufle.

► Continuă agitația din jurul PRO TV-ului și lamentațiile răspândite prin toată presa legate de viitorul liderilor absoluți ai audiențelor. În timp ce managerul estonian dă cu mătura prin curtea televiziunii, acoperind găurile negre, tabăra adversă plânge în pumni după sacul fără fund care le-a fost tras de sub fund. Câtă vreme, însă, filmele date în reluare a mia oară continuă să bată la fund programele în care concurența investește bani grei, nu prea poți spune că a venit sfârșitul PRO-ului, oricât și-ar dori asta oamenii care acum mângâie duios menta prin preajma lui Adrian Sârbu.

► De când și-a schimbat grila de programe, mizând pe umorul fără umor, Prima TV a reușit să piardă, în doar o lună, 0,5 puncte de rating în prime-time. Adevărul e că nu-i chiar așa ușor să păstrezi telespectatori în condițiile în care, atunci când aceștia ar vrea cu adevărat să se relaxeze în fața televizorului, tu îi agresezi grav cu Știrile Times New Roman sau cu băieții ăia nesărați de la Cluj, care își fac să râdă doar familiile, fericite că au scăpat de întreținerea unor atât de mari tăntălăi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint