Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cum cîștigăm războiul cu Germania. Planul USL

Zoom Cum cîștigăm războiul cu Germania. Planul USL

Un tăun de primăvară bîzîie turma de miniștri și se așază pe cîte unul. Cum îl alege pare să fie treaba lui, noi auzim doar talanga și înregistrăm mugetul. Mugetul lui Corlățean a pornit din senin, dar acum se știe că l-a pișcat imprevizibila streche.

Cînd spui așa, deodată, că Schengen-ul nu mai e o prioritate pentru tine, ai nevoie, pesemne, de veterinar. Pentru mine, de pildă, Schengen-ul e o prioritate. Poate lui Titus Corlățean îi place să-și vadă mașina cotrobăită de vameșii greci sau nevasta deșurubată de vameșii unguri, dar eu cunosc destui oameni care ar vrea, după ce au scăpat cu viață pe ruta București-Arad, să nu moară de plictiseală în Vama Nădlac. Mai știu o mulțime de companii care ar fi fericite să nu le fermenteze merele în TIR, la Borș, și nici ca din ouăle bio să li se nască pui. Pot să-i prezint ministrului de Externe șoferi tineri care s-au copt la intrarea în țară odată cu bananele din camion și șoferi bătrîni care nu credeau că vor mai apuca să iasă din vamă pe durata vieții lor. În intervalul acela dintre Schengen și lumea sălbatică din care venim, șoferii de marfă au vreme să se căsătorească, să-și ia un al doilea job și să-și clădească o casă, pe care apoi s-o vîndă, pe îndelete, la întoarcere.

Titus Corlățean nu are dreptul la priorități. Priorități am eu sau cititorii, el are obligații. Altminteri, de ce să-l fi pus cineva ministru de Externe? Un băiat ca el, ieșit din încrucișarea plictiselii cu norocul, și propulsat, cu toate astea, în capul diplomației românești, e obligat să pice lat în fiecare zi zbătîndu-se pentru Schengen. E obligat să zboare, să cînte, să facă tumbe în saloanele Bruxelles-ului, să învețe fraza și rimele Americii, să-i pupe Europei mîna și tot ce altceva i-ar mai întinde bătrîna parașută. Cînd colo, carpatinul are țîfnă. Pe socoteala mea și a comerțului rutier, feciorul cioplit la bardă dă cu nemții de pămînt.

Dar stați, că mai există și un ministru de Interne. Cu aceeași frunte dublu digitală, Radu Stroe țintește direct în gura ministrului german și nimerește, se-nțelege, un metru mai jos. El e varianta PNL a Mioriței în călduri, tunsă periuță și pusă pe fapte mari. De unde atîția idioți lăsați fără supraveghere e greu de spus, dar faptul se lasă înregistrat de Băsescu la capitolul muniție nesperată.

Această mică revoltă ciobănească n-a fost, însă, lipsită de efect. O peluză gîdilată la nervul mîndriei a sărit în picioare ca la golurile lui Hagi, mai-mai să cînte “Deșteaptă-te, române!”.

De aceea, întreb: pe ce se poate sprijini, la o adică, pornirea noastră de a-i beli pe nemți? Pe ce valori putem clădi războiul național de apărare a tricolorului? Pe seriozitate? Pe cultură? Pe onoare? Sîntem bogați? Furăm puțin? Se poate cineva bizui pe noi? Avem autostrăzi? Avem armată? Avem idei? Avem viitor? Avem, pînă una-alta, un PIB mai mic cu 60 de miliarde decît cifra de afaceri a grupului Volkswagen. Îi mai avem, desigur, pe Stroe și pe Corlățean. După cum se vede, mașina noastră de vot nu produce doar mai puțin, ci și mai proști.

Publicat în Cațavencii, nr. 9(87), 2013

5 comentarii

 1. #1

  Capra râioasă ține coada sus. Din înțelepciunea germană!
  Eu personal nu am nici un câștig. Am 60 de ani și nu am fost nici o zi, nici în Bulgaria, nici în Turcia, etc. Doar pe Valea Prahovei și în Bucovina. Dar nu sunt egoist. Iar dobitocii ăștia doi, stroe și curlățean, trimiși la colectat balegă de vacă în Deutschland!

 2. #2

  Milioane de compatrioti isi castiga painea in Occident, copiii mei studiaza in universitati germane si traiesc din banii statului german (noi,parintii, nu putem sa-i intretinem)-si ca ei sunt mii de tineri romani.Companii occidentale dau de lucru in tara, UE finanteaza proiecte, asigura dezvoltare , civilizatie…Si daca finantatorii le spun sa nu mai fure, guvernantii de azi si de ieri, acesti neica-nimeni, oameni fara nici o competenta profesionala ,organizati in familii mafiote, fac crize de ,,demnitate”. Unde sunt patriotii care uita de sine si lucreaza pentru comunitate? Impostorii n-au nevoie de cenzura si dau cu tifla…

 3. #3

  Nea Adriane, vino tata in Germania, abia te asteapta Angela.

 4. #4

  Gascarii astia care si-au facut partide si conduc Romania sunt cei mai prosti, mai aroganti si mai lenesi dintre compatrioti. Tare-as vrea sa aflu cum dracu scapam de toti imbecilii astia si reusim sau punem in loc unii de soi.

 5. #5

  „cum dracu scapam de toti imbecilii astia ” ? Ieşind pe viitor la vot cu ceilalţi 3 români din 4 care se mulţumesc să latre din spatele ulucilor când trece ursul …. Uite-aşa, cât de curând va trece nu doar ursul dar şi rusul …… Dragii noştri concetăţeni de cacao ….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint