11 ani am stat în Ghencea, la o stație de tramvai de Parcul Moghioroș. Când m-am mutat acolo, Poteraș renova parcul. Acum cinci ani, Rareș Mănescu s-a pus și el pe renovat parcul. Azi, dacă te duci în parc, o să vezi că actualul primar are propria lui viziune de cheltuire a banului public.
Pe scurt: acum trei ani, Moghioroș era un parc nou-nouț. Nu fusese reparat ici-colo cel vechi, nu fuseseră schimbate câteva bănci, nu. Fostul parc a fost ras de pe fața pământului și în locul lui a apărut un cu totul alt parc: alte alei, un pod imens, locuri de joacă și un proiect pentru sere unde ar fi trebuit să existe plante exotice. Serele n-au mai văzut lumina zilei. Au răsărit din pământ câteva schele și cam asta a fost tot.
Cât a costat parcul? 17 milioane de euro. Bani europeni. Curtea de Conturi, în 2016, zicea că parcul este un exemplu de fundamentare nejudicioasă a cheltuielilor pentru amenajarea de spații verzi, deoarece nu numai că nu a fost amenajat un spațiu verde nou sau unul degradat, ci au fost distruse în totalitate și investițiile anterioare de peste trei milioane de lei. Noul parc avea mai puțin spațiu verde decât cel vechi. Anul trecut, la doi ani de la darea în folosință, parcul arăta jalnic, deși era plin de agenți de pază. De ce? Naiba știe, lumea sălbatică sau ce mai vreți, dar, totuși, pentru asta există pază, nu?
Acum se lucrează din nou la sere, sere care sunt, să ne înțelegem, abandonate. Niște schele ruginite înecate în buruieni care s-au trezit probabil la viață ca în filmele de groază și cer să pape niște bani de la buget cu gura firmelor prietene ale PSD.
Fabuloasa fotografie! Podul reprezinta monumentul cretinului necunoscut. Prea inalt si prea lung pt a traversa o baltuta, dar mult prea jos ca sa ai o perspectiva (bine ca nu au fost taiati copacii pt a o crea). Pe de alta parte, ce ai putea vedea din parcul fost Moghioros? Blocuri pe toate cele 4 laturi, biserici pe 2, „impresionanta” piata fosta tot Moghioros, un sediu Telekom, niste munti de mizerii, un (sau o) Bila, un Auchan, 3 birturi, statii de metrou neterminate si cam atat.
Conform cu comentariile primarului Mutu. Lucrarile realizate acu 3 ani la parcul moghioros nu au fost receptionate de vechiul primar, pentru ca nu erau gata toate item-urile din contract. Ca urmare, decontarea de la UE nu se putea face, iar lucrarile deja decontate trebuiau returnate. Ca urmare primaria, a investit in modificare/ reparare pentru a putea inchide(receptiona lucrarile) contractul lasat nefinalizat de Manescu, pentru a nu pierde cele 17 milioane de euro de la UE. Ar fi o chestie sa-l intrebati pe Rares Manescu, daca a reusit sa deconteze lucrarile de la parcul Moghioros inainte de-al deschide.