Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cum să faci prima jumătate de milion

Cine spune că e greu să mai câştigi bani în ziua de azi ori e un mare fraier, ori nu este primar în Tulcea. Căci dacă ar fi fost primar în Tulcea ar fi ştiut cum să organizeze în 2009 o licitaţie pentru elaborarea „Planului integrat de dezvoltare urbană“.

Apoi ar mai fi ştiut cum să facă în aşa fel încât firma câştigătoare a contractului de 500.000 de euro să se cheme Romair Consulting. Firma, la rândul ei, ar fi ştiut să realizeze un asemenea proiect în doar 21 de zile calendaristice şi să-l supună aprobării Consiliului Local. După care, o mare şi plăcută tăcere. Asta, deşi firma ar fi trebuit să se zbată şi să obţină o finanţare europeană (de maximum 10.000.000 de euro, că doar nu încasezi 500.000 de euro pentru mai mult).

Dacă n-am fi toţi nişte mari fraieri sau dacă am fi toţi primari în Tulcea, am fi ştiut la momentul oportun să nu introducem într-un contract de 500.000 de euro clauze legate de deadline-uri sau de termene de predare, ca să nu punem aiurea presiune pe firma contractantă. Am fi ştiut să alegem o firmă dedată la dulcele banilor europeni şi care să fie recomandată de încurcătura de 30.000.000 de euro produsă prietenului Nicuşor Constantinescu de la CJ Constanţa.

Dacă n-am fi toţi nişte mari fraieri, ne-am numi Constantin Hogea, am fi membru PDL şi, în anul în care am fi semnat contractul de 500.000 de euro fără urmări cu Romair Consulting (2009), ne-am fi achiziţionat de urgenţă un apartament de 100.000 de euro în Tulcea şi un teren de 140.000 de euro în Maliuc. Dacă n-am fi toţi nişte fraieri am fi, acum, destul de bogaţi, având la activ mai multe contracte precum cel cu Romair Consulting, dar poate că nici n-am fi dormit prea bine în ultimele luni, având de justificat în faţa ANI cam 900.000 de euro în terenuri şi case. 240.000 de euro ştim acum de unde vin, dar restul sunt încă învăluiţi în ceaţa groasă de pe Dunăre.

 

1 comentariu

  1. #1

    va luati de maruntisuri. Pai, comparati de exemplu declaratiile de avere de anul trecut si de acum 2 ani a sefilor de la Aeroportul Henri Coanda cu cele din prezent.Sa vedeti cresteri de avere. Un exemplu: Augustin Dutulescu in prezent Director Economic, membru greu PDL in organizatia Doamnei Ministru a Transporturilor (sector 2), acum un an si jumatate simplu economist. Cresterea averii domniei sale este oficial cu 500% mai mare, iar neoficial, cu tot cu banii distribuiti la Partid si catre sefii din Minister, a mai avut nevoie de 2 matusi Tamara ca sa poata da niste aparente de legalitate avutiei personale.Doar spaga incasata de la cei care admninistreaza spatiile comerciale si de alimentatie publica in regim de monopol, din Aeroport este de 20 000/luna. De aia platim 3 euro/sticla de 500 Ml apa chioara.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint