Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cum scuipăm Uniunea Europeană pe banii ei: Rasputinul Baștovoi, FILIT-ul și jegul etern-carpatin

Zoom Cum scuipăm Uniunea Europeană pe banii ei: Rasputinul Baștovoi, FILIT-ul și jegul etern-carpatin

Popa zice că mireasa-i curvă

În ultima seară a Festivalului de Literatură și Traducere de la Iași, urbea de pe Bahlui a avut parte de un episod grotesc, plin de suprarealism absurdistanez: un invitat plătit din bani europeni a predicat despre cît de rea e Europa. Și s-a rugat pentru moartea ei.

Predicatorul antieuropean e călugărul-scriitor Savatie Baștovoi. Iar scena care i-a fost oferită, generos, e cea a sălii mari a Teatrului Național din Iași. O sală plină ochi cu presupusa elită culturală a tîrgului și a regiunii.

Mai întîi, pe un ton de neo-Ion Creangă, călugărul Savatie a povestit, calm, cum conducea el mașina, prin România, noaptea, cu 140 la oră. Kilometri. Și cum era să omoare un polițist, prin acest procedeu auto duhovnicesc, consacrat, probabil, de Conciliul Egumenic de la Porceea. Și cum a dat el la pace cu polițistul scăpat de moartea martirică, prin stîlcire auto călugărească.

"Doar știți cum se face…", a făcut cu ochiul, către elita din sală, cuviosul duhovnic, sintetizînd sugestiv negocierea ulterioară cu polițistul. Iar elita din sală a aplaudat și a rîs, încîntată că un călugăr de elită povestește degajat, pe scena Teatrului Național, cum a comis niște infracțiuni, printre care o tentativă de omor și o corupere a unui polițist. Curat duhovnicie! Studenții și elevii din sală, dacă erau atei, s-au convertit, probabil, instantaneu.

Și tot așa, în aplauzele încîntate ale elitei din sală. Explicînd că "Uniunea Europeană e tot un fel de Uniune Sovietică". Și zugrăvind, cu vorbe iscusite și cu o greață apocaliptică, calmă și duhovnicească, dezmățul generat de o chestie cam nașpa, numită "libertate". Și iadul european, pe care noi, păcătoșii orbi, nu-l vedem.

Finalul a fost apoteotic. După ce a afurisit meșteșugit Guvernul de la Chișinău, care amăgește poporul cu iluzia mîntuirii în UE, basarabeanul Savatie s-a slobozit: "Mă rog ca peste opt sau zece ani, cînd Republica Moldova ar fi pregătită să intre în UE, Uniunea Europeană să nu mai existe!".

Iar camerele video ale TVR îl sorbeau din ochi pe omul lui Dumnezeu, luptător cu Satana UE. Iar elita din sală aplauda. Iar moderatorul FILIT, Luca Niculescu – RFI / DIGI 24 – tăcea, delicat, precum Oscar Wilde în păpușoi.

 

Parșivenia în sutană sau lepădarea cleioasă de Voronin

Care va să zică, popa Baștovoi ne spunea, din capul mesei, că mireasa românească e cam curvă, că nici mă-sa aia europeană nu-i mai brează și că toată nunta asta comunitară e un rahat satanic, bun de ars în focul cel nestins al Gheenei. Banii europeni de la FILIT, primiți de atletul luminii estice ca să scuipe în farfurii, nu erau, se pare, la fel de satanici.

Cu stomacul strîns de la nesimțirea suină a popii Baștovoi, ornată de aplauzele galinaceice ale presupusei elite moldave, l-am întrebat, din sală, pe propagandistul în sutană: "Dar Voronin, pe care îl lauzi, e bun…?". Nu jucătorul de fotbal ucrainean, ci tătuca comunist de la Chișinău, care a călărit opt ani Basarabia, în numele lui Lenin și al Moscovei, plecînd de la putere, în 2009, doar după ce slugile lui în uniformă au omorît niște oameni și au torturat cîteva sute de opozanți.

Descumpănit, Rasputinul Baștovoi a întrebat, cam moale: "Eu îl laud…? Unde…?". "Pe Internet, pe pagina dumitale de Facebook", i-am răspuns. Iar atletul moscovității a mai dat o probă de cleioșenie slinoasă, lepădîndu-se brusc de Mesia lui cu seceră și ciocan: "N-am scris eu așa ceva… Poate a scris altcineva, între timp…", a zis arhangheluțul luminii de la Răsărit, zîmbind șmecher spre sală.

Pauză de greață. În vară, aflînd că Rasputinul literar-propagandistic e invitat de onoare al Iașiului, i-am trimis unui "episcop" al FILIT imagini print screen cu pupăturile dorsale aplicate de popa Baștovoi lui Voronin și patriarhului Moscovei, dublate de afurisenii ale guvernului pro-european de la Chișinău. Dacă acele limbisme cu seceră și ciocan erau scrise de Satana sau de marțienii catolici, popa cu stea roșie avusese cîteva luni ca să se lepede de ele. A făcut-o însă doar în disperare, șmecherește, după ce a fost prins cu pantalonii maroniu-siberieni în vine.

 

Cine îl ține în brațe pe Rasputinul Baștovoi?

TVR Iași a tot redifuzat un lung reportaj cu propagandistul Savatie B., făcut la mănăstirea lui transnistreană, supusă patriarhiei Moscovei. B1 TV l-a tot arătat, ca pe sfintele moaște, pe iubitorul de comuniști și ruși. Formula AS și Adevărul i-au făcut publicitate, pe spații mari, popii cu 5.000 de amici Fbk, care afurisește satana net-ului, dar scrie și de cîteva ori pe zi pe pereții internetici ai diavolului zuckenberghez.

Ambasadorul României la Chișinău, teologul băsisto-baconskian Marius Lazurca, pare și el un fan al antieuropeanului Baștovoi, dacă ne luăm după pupăturile dorsale pe care i le aplică popa, care se laudă pe Fbk că a primit viza românească în regim VIP, în doar zece minute.

Televiziunea publică, un ambasador din curtea prezidențială, o televiziune de propagandă băsistă, plus alte canale media cu audiență. Ce ar putea lega toate aceste piese cleioase, care țes un leagăn dulce pentru acest propagandist cu duhoare siberiană? Cum se explică faptul că ziarul ieșean condus de marele european și atlantist A. Lăzescu n-a scris un rînd despre propaganda antioccidentală a popii? De ce Victor Eskenasy vorbește despre Baștovoi, la Europa Liberă, ca despre un naționalist, antisemit și homofob, dar colegii lui Eskenasy de la Suplimentul de cultură, editat tot de Lăzescu, îl invită pe popă în capul mesei și sar în apărarea lui, după grotescul episod de la Iași?

Tovarășul Cristian Adomniței, șeful CJ Iași și nașul mare al FILIT, ar trebui să ne spună de cînd e în regulă să plătească propagandă antieuropeană cu bani europeni. Ba chiar să-l mai și ducă pe propagandist, sub steagul Inspectoratului Școlar Județean, într-un liceu cunoscut al Iașiului. Ministrul de Externe Corlățean ne poate explica de ce un ambasador român favorizează un militant anti-UE. Șeful TVR, domnul Elwis Săftoiu, e obligat să ne spună de ce TVR Iași e amorezată de popa iubitor de comuniști. Domnii Maior și Meleșcanu nu tre' să spună nimic, că e clar: sînt niște papagali, indiferent pentru cine lucrează popa.

Iar fraierii cu pene, care cred că Rasputinul Baștovoi e doar un neg grețos, să nu uite: ciuma nu vine brusc. Întîi apar șobolanii, pe corăbii exotice cu mirodenii. Restul e statistică.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

4 comentarii

  1. #1

    Si trist si adevarat !

  2. #2

    Oamenii care mai cred in „barbosi” „oase” „cartoane plingarete” cu „mir”,au lipsit de la orile de astronomie si biologie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint