Nu vom afla cum se rupe apa la bărbați, oricât i s-a pune această inovație în spate lui Dacian Cioloș, dar putem povesti cum se ia apa la om.
Să luăm cazul Calea 13 Septembrie 1918, lângă Catedrala Neamului.
Apa la om se ia într-o zi. Uneori e un anunț pus jos, la scară, alteori nu. Uneori anunțul e pus înainte să se ia apa, dar de cele mai multe ori e pus după ce s-a luat apa. Nu ajută prea mult nici într-un caz, nici în altul. Aceste anunțuri spun că apa e întreruptă între ora… și ora… Dar asta e o glumă proastă și tâmpită și idioată într-un cartier în care apa e luată trei săptămâni pe lună.
Să ne întoarcem la cazul concret: apa caldă este oprită pe 6 iulie între orele 8 și 18. După șase zile, apa era luată în continuare.
Acum, două chestiuni:
Prima: ce înseamnă că e „luată“ apa? Pe site-ul cmteb.ro – Compania Muncicipală Termoenergetica București – nu se spune că apa e oprită. Nu în cazul de care vorbim. Avem de-a face cu „Deficitar ACC“ – apă caldă curentă deficitară. Adică ar curge niște apă caldă, dar nu poți face cu ea operațiunea Posada, nu poți opări nici un roșcovan cu pielea ca brânza. Apa caldă deficitară înseamnă că e apă rece ca gheața pe ambele robinete.
A doua chestie: oare cum află omul dacă la un moment dat, în viața sa, va mai avea apă caldă la robinet? Simplu: nu poate afla așa ceva. Pe același site al Primăriei, cmteb.ro, este o evidență cu fiecare adresă din București care e fără apă, cu fiecare lucrare care se execută, iar în dreptul fiecărei lucrări sunt trecute data și ora la care se estimează încheierea lucrărilor și, minune, apa caldă la robinet. Marea porcărie aici e: zi de zi ești anunțat că apa caldă va „veni“ la ora 10. Ora vine, dar fără apă, și se schimbă: ora 16. La 16 se schimbă iar, va „veni“ la ora 24. A doua zi nu e apă caldă, intri pe site, e schimbată și data: azi, ora 18. Nu, mâine, ora 10… Și tot așa, și tot așa.
Cred tot mai mult în mesajele scrise pe pereți, cu „Iisus vine“.