Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cum te prinde, cum te Curte

Zoom Cum te prinde, cum te Curte

Grotesc spectacol al jurnaliștilor la Înalta Curte, când a venit cel cu coloana strâmbă. Marea revoltă a jurnaliștilor de la fața locului – indiferent de post – a fost legată de prezența jandarmilor. Și nu neapărat că se aflau acolo, ci că îi iau ”apărarea” lui Liviu Dragnea.

Cu vocile revoltate, sugrumate de nedreptatea la care asistau, nu vedeau nici un rost ca Dragnea să fie protejat cumva. Ceea ce rămânea nespus se auzea, totuși, parcă în aer: ce, pe noi ne protejează cineva? Cine e el să aibă protecție? De ce tratament preferențial? E clar, jandarmii sunt cu PSD!

Minute bune, jurnaliștii i-au tot întrebat pe jandarmi de ce sunt acolo, de ce fac cordon, de ce montează garduri, de ce nu-i lasă pe oameni în curtea Înaltei Curți.

E prea limpede pentru toți că acolo erau câteva sute de persoane – iar unii, nu tocmai puțini, l-ar fi linșat pe Dragnea. Doi dintre ei se aflau chiar în curte, scăpați de vigilența jandarmilor. Au urlat, s-au răstit, asta e, trebuie să acceptăm că sunt oameni care urăsc alți oameni, iar în politică e complicat. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să intervină forțele de ordine.

Mi-am amintit atunci de multele întrebări de-o prostie infinită pe care le pun unii jurnaliști celor care ies de la DNA: Vă pare rău că ați furat? Ce ați făcut cu banii? Nu v-ați gândit că veți fi prins? Regretați?

Pe Digi24, un băiat din cadrul postului zicea că jandarmii și apropiații lui Dragnea s-au îmbulzit atât de tare încât era cât pe-aci să-l busculeze pe teleormănean.

La Antena 3, însăși morsa competentă spunea că procesul trebuie suspendat pe loc pentru că judecătorii nu pot lua decizii atât de grele sub presiunea oamenilor din stradă. Oriunde în lume așa s-ar face! Da, știa el.

Jalnic spectacol al presei, în tonul acelor băieți aduși din Ilfov să strige ”Dragnea președinte!”. S-a urcat Dragnea în mașină, a plecat și te gândeai: cei care se aflau la Înalta Curte la ora 11 dimineață, luni, sunt niște șomeri, victime ale guvernării PSD?

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • În căutarea țăranului pierdut

  18 februarie 2020

  Prin anii ’90, șoseaua dintre Craiova si Calafat purta la gît în plină iarnă salbe de potîrnichi și de prepelițe, care spre a nu fi detectate pe cîmpul înzăpezit de […]

 • Instinct primar

  18 februarie 2020

  Partidele bătrîne se închină la chipul cioplit al primarului. Și PSD, și PNL se prosternează la picioarele acestei divinități păgîne. Au primari mulți pe care vor să-i păstreze fiindcă fără […]

 • Cine suntem, ce mai vrem

  18 februarie 2020

  „Să se știe cine suntem și ce vrem“, spunea Ion Iliescu în decembrie 1989 despre necesitatea unei comunicări cu ambasada Uniunii Sovietice. Desigur, sovieticii știau destul de bine și cine […]

 • Ludovic autorăstignit a doua oară

  11 februarie 2020

  După ce a fost bătut la școală de niște derbedei, elevul conștiincios Ludovic Orban, sfătuit de domnul diriginte, a decis să-și dea singur palme în fața clasei dacă împricinații refuză […]

 • Războaiele care ne-au prostit

  11 februarie 2020

  Cînd vine vorba despre înapoierea României, două tabere duc greul bătăliei. Una susține că sîntem ținuți pe loc de corupție. Cealaltă e de părere că sîntem victima conspirației internaționale. În […]