Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cum te prinde, cum te Curte

Zoom Cum te prinde, cum te Curte

Grotesc spectacol al jurnaliștilor la Înalta Curte, când a venit cel cu coloana strâmbă. Marea revoltă a jurnaliștilor de la fața locului – indiferent de post – a fost legată de prezența jandarmilor. Și nu neapărat că se aflau acolo, ci că îi iau ”apărarea” lui Liviu Dragnea.

Cu vocile revoltate, sugrumate de nedreptatea la care asistau, nu vedeau nici un rost ca Dragnea să fie protejat cumva. Ceea ce rămânea nespus se auzea, totuși, parcă în aer: ce, pe noi ne protejează cineva? Cine e el să aibă protecție? De ce tratament preferențial? E clar, jandarmii sunt cu PSD!

Minute bune, jurnaliștii i-au tot întrebat pe jandarmi de ce sunt acolo, de ce fac cordon, de ce montează garduri, de ce nu-i lasă pe oameni în curtea Înaltei Curți.

E prea limpede pentru toți că acolo erau câteva sute de persoane – iar unii, nu tocmai puțini, l-ar fi linșat pe Dragnea. Doi dintre ei se aflau chiar în curte, scăpați de vigilența jandarmilor. Au urlat, s-au răstit, asta e, trebuie să acceptăm că sunt oameni care urăsc alți oameni, iar în politică e complicat. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să intervină forțele de ordine.

Mi-am amintit atunci de multele întrebări de-o prostie infinită pe care le pun unii jurnaliști celor care ies de la DNA: Vă pare rău că ați furat? Ce ați făcut cu banii? Nu v-ați gândit că veți fi prins? Regretați?

Pe Digi24, un băiat din cadrul postului zicea că jandarmii și apropiații lui Dragnea s-au îmbulzit atât de tare încât era cât pe-aci să-l busculeze pe teleormănean.

La Antena 3, însăși morsa competentă spunea că procesul trebuie suspendat pe loc pentru că judecătorii nu pot lua decizii atât de grele sub presiunea oamenilor din stradă. Oriunde în lume așa s-ar face! Da, știa el.

Jalnic spectacol al presei, în tonul acelor băieți aduși din Ilfov să strige ”Dragnea președinte!”. S-a urcat Dragnea în mașină, a plecat și te gândeai: cei care se aflau la Înalta Curte la ora 11 dimineață, luni, sunt niște șomeri, victime ale guvernării PSD?

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
Editoriale
 • Ce ne facem noi, țiganii, dacă vin americanii 

  25 iunie 2019

  Dacă pe vremuri românii se dedulceau cu lucrurile refuzate la export, pentru care, în fața magazinelor, se dădeau adevărate lupte de stradă, iacătă am trăit să vedem și o situație […]

 • A fost sau n-a fost?

  25 iunie 2019

  Ca întotdeauna la alegeri, și pe 26 mai s-au furat voturi. Cîte? Niciodată nu vom ști. De fapt, niciodată n-am știut cîtă democrație se falsifică la urne. Numărul buletinelor falsificate […]

 • Nimic cu nimic / Primul nimic

  25 iunie 2019

  Ne aflăm, acum, la președintele cu numărul 5 din scurta istorie a republicii române. Primul președinte a fost Nicolae Ceaușescu, din 1974 până în 1989. Practic, pe vremea lui s-a […]

 • Limbă dulce, cur viclean, caracter de est-german

  18 iunie 2019

  De la „Ține, țațo, curu’ zvelt”, subversivul șlagăr pe care Maria Tănase l-a cîntat în timpul războiului la o petrecere dată de Manfred von Killinger, ambasadorului Germaniei la București, pînă […]

 • Riscul mersului pe Barna

  18 iunie 2019

  Sub coordonarea unuia dintre foștii căprari ai poliției politice a fost pus pe piață un sondaj în care Dacian Cioloș îl zdrobește pe Dan Barna în competiția internă pentru candidatura […]

bt