Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cum te prinde, cum te Curte

Zoom Cum te prinde, cum te Curte

Grotesc spectacol al jurnaliștilor la Înalta Curte, când a venit cel cu coloana strâmbă. Marea revoltă a jurnaliștilor de la fața locului – indiferent de post – a fost legată de prezența jandarmilor. Și nu neapărat că se aflau acolo, ci că îi iau ”apărarea” lui Liviu Dragnea.

Cu vocile revoltate, sugrumate de nedreptatea la care asistau, nu vedeau nici un rost ca Dragnea să fie protejat cumva. Ceea ce rămânea nespus se auzea, totuși, parcă în aer: ce, pe noi ne protejează cineva? Cine e el să aibă protecție? De ce tratament preferențial? E clar, jandarmii sunt cu PSD!

Minute bune, jurnaliștii i-au tot întrebat pe jandarmi de ce sunt acolo, de ce fac cordon, de ce montează garduri, de ce nu-i lasă pe oameni în curtea Înaltei Curți.

E prea limpede pentru toți că acolo erau câteva sute de persoane – iar unii, nu tocmai puțini, l-ar fi linșat pe Dragnea. Doi dintre ei se aflau chiar în curte, scăpați de vigilența jandarmilor. Au urlat, s-au răstit, asta e, trebuie să acceptăm că sunt oameni care urăsc alți oameni, iar în politică e complicat. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să intervină forțele de ordine.

Mi-am amintit atunci de multele întrebări de-o prostie infinită pe care le pun unii jurnaliști celor care ies de la DNA: Vă pare rău că ați furat? Ce ați făcut cu banii? Nu v-ați gândit că veți fi prins? Regretați?

Pe Digi24, un băiat din cadrul postului zicea că jandarmii și apropiații lui Dragnea s-au îmbulzit atât de tare încât era cât pe-aci să-l busculeze pe teleormănean.

La Antena 3, însăși morsa competentă spunea că procesul trebuie suspendat pe loc pentru că judecătorii nu pot lua decizii atât de grele sub presiunea oamenilor din stradă. Oriunde în lume așa s-ar face! Da, știa el.

Jalnic spectacol al presei, în tonul acelor băieți aduși din Ilfov să strige ”Dragnea președinte!”. S-a urcat Dragnea în mașină, a plecat și te gândeai: cei care se aflau la Înalta Curte la ora 11 dimineață, luni, sunt niște șomeri, victime ale guvernării PSD?

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
 • Un președinte de clasa a treia

  23 aprilie 2019

  Două premii ca două palme transoceanice s-au abătut zilele trecute asupra obrajilor lui Iulius Filip, aflat în agonie într-un spital din Statele Unite. Aidoma hoțului cinstit care, după ce vinde […]

 • Patimile după DNA

  23 aprilie 2019

  2.807 magistrați, adică 1.962 de judecători și 845 de procurori, au avut sau au dosare la DNA. Dintr-un total de cam 6.900 de magistrați, instalați în instanțele și parchetele României, […]

 • Anticomunismul și antisecurismul

  23 aprilie 2019

  Augustin Lazăr era anticomunist printr-o stranie contaminare. A fost iradiat cu anticomunism. Pentru că Augustin Lazăr lupta cu Dragnea-PSD, și se știe foarte bine că Dragnea-PSD e comunism – Ciuma […]

 • Sărutul dat leprosului

  16 aprilie 2019

  Cînd comuniștii au descoperit în arhivele Siguranței burgheze că eroul atîrnat pe sfîrcul sirenei de la Atelierele Grivița era un jalnic informator răsărit din flegmele clasei muncitoare ca Afrodita din […]

 • Dacă Lazăr nu e, nimic nu e

  16 aprilie 2019

  Augustin Lazăr cară în spinare ranița securiștilor, aia de care Turcescu pretindea că se lepădase, și în care zac, împachetate în polietilenă, duhorile unei tinereți dedicate carierei. Dar, cîtă vreme […]

romania100