Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cum vrea Veștea să ne dezvoltăm spațial

Zoom Cum vrea Veștea să ne dezvoltăm spațial

Avem un Minister al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației care, aparent, a rezolvat tot ce era de rezolvat prin țărișoara asta, pe pămînt. Spre norocul nostru, avem în fruntea acestui minister un domn, Adrian Veștea, care e gata să găsească și soluții spațiale, cu atît mai mult cu cît avem bani de la UE pentru diverse chestii, printre care și un proiect intitulat „Îmbunătățirea cadrului de fundamentare și evaluare a politicilor publice de dezvoltare teritorială“. Or, e clar că, dacă vrei să îmbunătățești dezvoltarea teritorială, ai nevoie de o viziune de ansamblu, de o poză din spațiu. Așa că ministerul a cumpărat „servicii de realizare a unui instrument de colectare a datelor spațiale de urbanism“, la pachet cu un „instrument de planificare participativă“. Rachetă, frate, nu alta, colectăm date spațiale ca să ducem urbanismul pe noi și noi culmi.

Și au luat oamenii toate astea, cu banii din proiectul european, pentru un mizilic de 337.500 de lei plus TVA. Nu, nu e vorba de niște sisteme adibas, luate de pe alibaba, ci de o achiziție serioasă, cu licitație și tot ce trebuie. Contractul a fost atribuit pe data de 9 noiembrie unei firme din Drobeta-Turnu Severin, Graphit Innovation Factory SRL pe numele ei. O firmă serioasă, care nici măcar nu e la primul contract cu ministerul condus de Veștea, cu toate că a fost înființată abia anul trecut și are o mulțime de un singur angajat. Important e că vom avea sistem de analizat date spațiale, un fel de „Privește cerul“ ca să planificăm participarea la buget.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint