Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cumpărașii mei

Zoom Cumpărașii mei

Alexandru Cumpănașu tot organizează marșuri. Cele mai dese sunt cele care i se adresează, e drept: “Marș, mă, Cumpănașule!”, dar ripostează și el cum poate.

Îi pune pe drumuri pe oamenii ăia de la Caracal ca să meargă prin București câteva ore fără să-i bage nimeni în seamă pe stradă, un personaj stricat cu totul, dar care nu încetează să frecventeze Ministerul de Interne. Atât poate Vela. În timp ce reformează întregul minister găsește timp să sugă niște înțelepciune administrativ-democratică de la Cumpănașu. Cumva e mai bine că, în loc să reformeze ceva, orice, pierde timpul cu rătăciți.

La ultimul marș l-am văzut pe Cumpănașu în Piața Universității, la fântâni. Trist, cu alura poetului izgonit pe care o ia și pe Facebook, cu nebunia din priviri domolită, cu mecla aia de șarlatan spăsit și îmbrăcat ca unul care câștigă 20.000 de euro pe lună, ținea în brațe o icoană. Icoană măricică, să zic așa, format A4 – n-am distins personajul sau personajele –, dar primul lucru care mi-a venit în minte a fost: de unde o fi furat-o?

În jurul său câțiva rătăciți, printre care doi frați gemeni la 20 de ani bucata, care râdeau încontinuu, practic nu se puteau opri din râs. Dar nu râdeau de penibilul situației ori de Cumpănașu, ci de faptul că Antena 3 se afla acolo și îi filma. Au râs gemenii pentru tot anul. La un moment dat, când reportera de la Antena 3 l-a întrebat ceva pe Cumpănașu, cei doi gemeni s-au sufocat de amuzament. Văzându-i, uimită, reportera a spus: “Pe voi nu vă întreb nimic, că sunteți emotivi”. Era să-i omoare “gluma” asta, ce li s-o fi părut lor. Au rămas, practic, fără aer. Alături, cu icoana în brațe, legănând-o aproape clinic, Cumpănașu. Aștepta să “Marș!”.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale