Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Dacă Cioloș vrea ceva, să vrea acum!

Zoom Dacă Cioloș vrea ceva, să vrea acum!

Dacian Cioloș nu a știut în ce se bagă. Dar nici nu s-a băgat îndeajuns din momentul în care a dat de înțeles că se bagă.

Onest, aplicat, preocupat poate prea mult de detalii și lipsit de privirea de ansamblu, stăpânit de un demon al contabilității mai degrabă decât de geniul “viziunii” și al “proiectelor de țară”, Cioloș și-a refuzat un destin politic care la un moment dat părea foarte probabil.

Construcția politică schițată la Cotroceni avea logica sa și galeria tinerei drepte îl vedea pe Cioloș în fruntea unei alianțe PNL-USR, cu bagajele mai mult în USR.

A existat însă un moment în care tot proiectul s-a făcut negru, ca ecranul unui calculator care a murit subit. USR a zis că nu vrea cu PNL, ci cu Cioloș, iar Cioloș a zis că PNL îi folosește imaginea fără voia sa. Ca în desenele animate, acela a fost momentul în care Cioloș a fost fulgerat și i s-a văzut scheletul de viitor cadavru politic.

De ce s-a întâmplat asta? Cum a fost posibil?

Klaus Iohannis, Alina Gorghiu, Dacian Cioloș, Nicușor Dan, oare acești oameni nu s-au întâlnit să vorbească despre ce vor să facă? Dacă nu s-au întâlnit, dacă nu au pus un plan la punct, e de-a dreptul jenant. Iar dacă au făcut-o, e şi mai jenant, pentru că nimic din acest plan nu s-a văzut mai apoi.

Pare că lui Cioloș i-a fost teamă să meargă până la capăt, lăsându-se atras în această mare epopee a purității în care el trebuia să pogoare la finalul alegerilor din cerurile tehnocrației peste o majoritate care-i invoca numele.

Dar, culmea, destinul îi surâde, cred. Alt destin, nu cel pe care tocmai l-a trimis înapoi în neant. Cioloș ar trebui să preia șefia PNL și să facă la partid munca de băiat neobosit pe care a făcut-o și la Guvern.

Acum PNL moare, o să tot moară o vreme, iar USR, fărâmițat într-o mulțime de vectori interni, va ceda, nu peste mult timp, forțelor centrifuge.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

 1. #1

  Eşti un guru desăvârşit.
  Sunt de-a dreptul copleşit.

 2. #2

  Da ce munca neobosita a facut la Guvern ,ca timp de un nu a facut nimic nimic . Aveti voi alte informatii ,sau va referiti la munca neobosita de a transpira degeaba ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Cioclii

  4 august 2020

  Viziunea convalescentului privind în oglindă Fiți gata la harpoane că îngeru-i la copcă în țara cea vestită și rece de sub votcă cu turlele înfipte în nori pînă-n prăsea, momiți-l […]

 • N-a mai mers la pușcărie, hai, măcar, la Primărie!

  4 august 2020

  Așa cum bețivii adevărați își revin spre dimineață dacă simt pe gîtlej un nou pîrîiaș de vodcă, Traian Băsescu dă semne de dezmeticire. Lunga mahmureală politică nu i-a priit. Abstinența, […]

 • România din ce în ce mai puțin educată

  4 august 2020

  Klaus Iohannis este profesor. Nu și-a mai exercitat meseria din 1997, e drept, acela fiind anul în care a părăsit definitiv catedra pentru un post în administrație. Mai întâi inspector […]

 • Martirii carantinei

  28 iulie 2020

  Printr-o ironie a sorții, săptămîna trecută Marea Neagră și-a luat și ea rația de libertate, fiindcă din două sute de mii de samavolnici care s-au scăldat în lipsa de respect […]

 • Cel mai scump dulap din istorie

  28 iulie 2020

  „Am obținut pentru România o sumă impresionantă, 79,9 miliarde de euro“, a zis președintele Iohannis, și s-au găsit destui să se repeadă să-i pupe mîinile ca unui binefăcător. Banii ăștia, […]