Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Dan, Vlad, Florin și alții

Zoom Dan, Vlad, Florin și alții

Nu poate decât să te irite Dan Barna când deschide robinetul prenumelor și ne prezintă lumea lui ca pe un scenariu de tipul Liceenii. Cum stă el cu Vlad și cu Florin și se amuză, și se uită la TV unde toate emisiunile spun că Florin și Vlad nu se înțeleg, dar ei se înțeleg, indiferent ce ar spune chiar unul ca Ludovic sau Rareș sau Mihai (oricare ar fi el). Dan Barna vorbește despre „media de marketing“, cea care inventează tot felul de prostii despre viața grea a lui Vlad. Dan își modulează vocea ca acei corporatiști care se întorc din teambuilding și povestesc ce nebuni au fost ei după ce au băut chiar trei beri.

Evident că totul e greșit în ce spune Dan. Cam pe cât de greșite sunt televiziunile de știri de la noi azi. Dar omul crede că, așa cum se bătea cu PSD și el era puritatea absolută, în cazul pandemiei se luptă cu Șoșoaca, iar el e, din nou, exasperantul cal alb.

Așa cum Dan neagă faptul că premierul Cîțu i-a cerut public demisia lui Voiculescu, tot așa aceste televiziuni neagă pandemia, decența și logica.

Butonam duminică seară să văd cum se comentează cazul „Foișor“. La RTV, Simona Gheorghe se tânguia efectiv, vocea avea inflexiuni de melodie populară – fata asta a cântat la atâtea Revelioane TV încât s-a modificat. La un moment dat gâlgâia exasperată încercând să-și impresioneze șefii: „Ce ne facem cu reziștii?“.

În studio, Doru Viorel Ursu, acest ilustru fost, purta mască. Dar o purta sub nas. Practic, nu o purta. Și-o tot freca pe față, la un moment dat ziceai că-și trăsese niște chiloți șifonați pe meclă. A recitat din Radu Gyr și a debitat ură împotriva „alogenilor“ care nu pot să simtă românește.

Între timp, Simona Gheorghe își încărca bazinul de lacrimi și exaltări împotriva „reziștilor“. Din senin, a țipat: „A murit portretistul Papei, a fost îngropat la lumina unui excavator“. Era vorba de un artist român care făcuse un portret al Papei. Ea a zis-o în sensul în care omul era cu carte de muncă la Vatican și toată ziua nu făcea altceva decât să-l „portretizeze“ pe Papă.

Pe B1 TV se desfășura Bobby Păunescu – România și dușmanii ei. Turuia, căzuse omul pe subiect. Alături de el, nevorbind timp de vreo cinci minute, cât m-am uitat eu, stătea nemișcat luptătorul Ghiță. Mut, fix, mărturie parcă a unei operații nereușite.

Pe Antena 3 era invitată o anume Ozana Barabancea, supranumită, din ce mi-am imginat, „Ozana cea frumos urlătoare“. A cântat ceva ilizibil la un moment dat, apoi a dat-o cu pandemia și ea, condamnând sub privirea doamnei Cătălina Porumbel statul criminal.

Doar la Digi24, Iancu Guda împingea sisific la propriul delir financiar. Inofensiv, holbat, gata oricând să jure pe profit.

Asta e presa pe care o merită Dan. Scuze, Barna. Politicienii care refuză realitatea merită niște jurnaliști care compun realități și apoi plâng pe umărul lor, le ridică în slăvi, trăiesc din plin neantul.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Cel mai primejdios drum

  11 mai 2021

  Marele explorator care a călcat pe spinarea aligatorilor din mlaștini, dansînd pe buza prăpăstiilor cu rucsacul în spinare, înfășurat în voalul de zăpadă al miresei din Kilimanjaro, după ce a […]

 • Baroni, aruncați armele!

  11 mai 2021

  La parastasul ursului Arthur nu s-a auzit nici un bocet pesedist. Nici liberalii și nici ungurii nu s-au grăbit să-și tragă mucii la căpătîiul splendidei fiare. Toți iubitorii de natură […]

 • Vaccinații über alles

  11 mai 2021

  Bâjbâim neputincioși încă de la începutul lui 2020, în încercarea de a găsi un dușman cât de cât decent. Să fie măcar vizibil, să-l putem fotografia, filma și expune public, […]

 • De ce e mai coruptă stînga decît dreapta

  4 mai 2021

  Cine a furat mai mult: PDSR-ul lui Ion Iliescu în lungul și înverșunatul lui jaf din anii ’90 sau CDR-ul lui Constantinescu în haotica guvernare din anii 1996-1999? Cine s-a […]

 • Emasculata concepție

  4 mai 2021

  De ce se ratează complet partidele și politicienii așa-zis noi atunci când ajung la putere sau în apropierea ei? E o întrebare pe care uneori nici măcar nu vrem să […]