Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Dâncu și Hellvig, oamenii lui Dumnezeu

Zoom Dâncu și Hellvig, oamenii lui Dumnezeu

Vasile Dîncu și Eduard Hellvig au fost decorați de BOR. Nu, nu e vorba de un joc de societate al băieților cu grade, nu e vorba de o petrecere de Halloween ținută la UMXXX, unde oamenii lui Coldea s-au costumat în oameni ai lui Dumnezeu. S-a întâmplat pe bune în ceea ce poate fi numită viață reală la Biserica Ortodoxă Română.

Vasile Dîncu a fost decorat cu Ordinul “Sfântul Apostol Andrei”, iar Eduard Hellvig cu Ordinul “Sfinții Împărați Constantin și Elena”. Ambii pentru meritele lor din vremea ministeriatului la Dezvoltare.

Mă întreb care o fi mai tare și de ce: Apostolul Andrei sau Constantin și Elena? Constantin și Elena ar trebui să fie mai tari pentru că sunt doi. Pe de altă parte, Andrei e de-al nostru, ne-a creștinat, e pe ideea “Mândru că sunt creștin român”. Mă rog…

Nu încape îndoială, amândoi au primit Ordinele astea – pentru că prin ordine se fac toate – fiindcă au dat bani la BOR. Cel mai probabil, au pompat ceva euro în fundul Catedralei. Cât credeți că a fost ministru al Dezvoltării Hellvig? Eh, lăsați: din mai până în decembrie 2012.

S-au spart multe buboiae: finanțări de partide, ANRP, șpăgi imense, s-a spart însuși Băsescu, o să vină și vremea BOR. Ce înseamnă asta? Înseamnă colaborare cu Securitatea, înseamnă afaceri, înseamnă sprijin acordat, spre exemplu, Coaliției pentru Familie, înseamnă scutiri de datorii – unele ilegale, pe lângă alea legale, de taxe –, înseamnă implicări în campanii electorale. Și, peste toate, mulți, mulți bani, munți de bani.

Până atunci însă, rămâne să vânăm prin presă micile atenții care trădează marile complicități.
Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint