Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Daniel Băluță a curățat sediile instituțiilor din sector înainte să fie reales

Zoom Daniel Băluță a curățat sediile instituțiilor din sector înainte să fie reales

Probabil că nu era foarte sigur de faptul că va mai cîștiga încă un mandat în fruntea sectorului, sau poate că pur și simplu a vrut să facă ordine și curățenie, să fie un nou început pentru Primăria de sector. Cert este că, pe 10 septembrie, Daniel Băluță a scos la mezat un contract-cadru pentru servicii de dezinsecție, dezinfecție și deratizare a instituțiilor publice de pe raza sectorului, în valoare de pînă la 6,5 milioane de lei. Că e contract-cadru. La licitație au venit trei firme și tot trei firme au cîștigat purcoiul ăsta de bani: Coral Impex SRL, Gemini Trade DDD SRL și DDD Constance Perfect Clean SRL.

Prima dintre ele, Coral Impex din Ploiești, patronată de Alexandru Badea, este absolut celebră în țară, în special pentru contractele primite cu dedicație, dar mai ales pentru dosarele instrumentate de către DNA, pentru șpăgi, atenții și parandărăt. Practic, contractele firmei cu diverse primării, verificate de către procurori, sînt atît de multe că ne-ar trebui vreo cîteva pagini să le înșiruim pe toate. Cert este că cel puțin o mică echipă de politicieni au ajuns cu dosare, sau chiar la zdup, ca urmare a afacerilor făcute cu firma domnului Badea.

Cea de a doua firmă, Gemini Trade DDD SRL, este și ea o abonată la contractele cu statul. Firma constănțeană este patronată de Dincă și Tașcu Bîrzu, avînd o sumedenie de contracte, de la Transelectrica, ASE sau Politehnica din Timișoara și pînă la ANAF ori Universitatea „Carol Davila“. Contracte, desigur, pe multe milioane de euroi.

Ultima dintre cele trei companii cu care Băluță va face dezinfecție, dezinsecție și deratizare este chiar din București, din sectorul 3, și e cea mai mică din echipa cîștigătoare. Nu e însă nici ea vreo străină a banului public, avînd la activ contracte cu Direcții de Drumuri, la Timișoara, de exemplu, sau cu Poșta Română. Acum, însă, că au intrat să se joace și cu Daniel Băluță, se poate spune că au ajuns și ei în liga mare.

Asta în timp ce direcțiile din sectorul 4 au să fie super-curate, cît să nu mai poată Daniel da vina pe propria lui grea moștenire sau pe situația insalubră din instituții.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint