Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

De ce n-avem diplomație sau de ce avem Vlad Nistor

Zoom De ce n-avem diplomație sau de ce avem Vlad Nistor

Deși în Ucraina trăiesc 400 de mii de români, România nu a participat la negocierile UE privind viitorul fostei republici sovietice. Deși în Ucraina trăiesc doar 100 de mii de polonezi, Polonia a fost vioara întâi în negocierile privind viitorul fostei republici sovietice.

Alina Mungiu-Pippidi crede că Traian Băsescu este complet inadecvat și prea izolat pe plan extern pentru a pretinde să stea alături de miniștrii de Externe ai Germaniei, Franței și Poloniei la masa negocierilor. Și mai spune ceva Alina Mungiu-Pippidi, pe site-ul România Curată: că gelozia lui Băsescu pe Radoslaw Sikorski, ministrul de Externe polonez, a mers până “la a boicota întâlnirile estice” ale acestuia, împreună cu omologul său suedez Carl Bildt, “care încercau să adune sprijin pentru ce vedem azi”. În schimb, deputatul și istoricul liberal Vlad Gheorghe Nistor, fostul director al Institutului Diplomatic Român, mandatat să furnizeze cursuri în domeniul relațiilor internaționale și al diplomației, crede, într-o emisiune TV, la care participă și fostul ministru de Externe Mihai-Răzvan Ungureanu, că este hilar să pretinzi ca România să participe la negocierile privind viitorul Ucrainei, întrucât acest rol aparține, în mod tradițional, Poloniei. Nu ține cont de contraargumentele lui Ungureanu și găsește explicația conflictului ucrainean: limbi și religii diferite în est, față de vest. Conform logicii lui Nistor, ar însemna ca România să fie o țară distrusă, dat fiind faptul că în nord-vest și centru avem unguri, catolici și protestanți, în timp ce în est și în sud avem români la greu și ortodocși. La fel și Marea Britanie sau Germania. La o percheziție amănunțită a CV-ului sclipitor al inteligentului deputat, am găsit, în schimb, un camion de decorații mexicane, daneze, portugheze, braziliene, franceze și românești. Sincer, n-am înțeles pentru ce merite, dat fiind faptul că tona de cărți din CV pe care o indică e mai mult coordonată decât scrisă personal.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

1 comentariu

  1. #1

    e ciudat ca s-au certat, Vlad „Pupi” Nistor, pupincuristul Joiticai Petre, cu MRU…cine l-a insurubat prof pe MRU la Bucuresti, adus de la Iasi? decanul Vlad „Pupi” Nistor! Cine l-a mentinut in functia de director la IDR pe Vlad „Pupi” Nistor, „expert” in istoria Romei antice? Ministrul de externe MRU:))))) cat priveste CV-ul…toate lucrarile eminentului Pupi au fost scrise de coledzi, mai putin o cronologie a imperiului Roman, de mare inspiratie:)))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint