Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

De ce urlă câinii ca Salvarea sau de ce are Călărașiul Tărăcilă

Zoom De ce urlă câinii ca Salvarea sau de ce are Călărașiul Tărăcilă

Cu ocazia exploziei de Crăciun din buricul Călărașilor, care a pulverizat un bloc de locuințe, n-au impresionat atât consecințele, cât marea desfășurare de forțe de la Palatul Victoria. Dacă la Izvoarele Galați, unde cutremurele se țin lanț, a lipsit un reprezentant al Guvernului, iată că, la Călărași, viceprim-ministrul Gabriel Oprea a răspuns ordinului lui Ponta de a se da jos din pat, de lângă sarmaua în foi de ștevie lângă care și-a petrecut sărbătorile, și de a se înființa la fața locului, pentru a discuta cu “cei în drept” măsurile urgente ce se impun în astfel de situații.

Prima măsură a fost refacerea pe bani publici a biroului de avocatură al lui Doru Ioan Tărăcilă, senator PSD în legislaturile 1990, 1992, 1996, 2000 și 2004, fost ministru de Interne în Guvernul Văcăroiu, fost vicepreședinte al Senatului în 2007 – când președintele camerei superioare, Nicolae Văcăroiu, a preluat funcția de președinte interimar al republicii, în locul suspendatului Traian Băsescu, de la 20 aprilie până la 19 mai 2007 –, fost prefect de Călărași, în prezent președinte al filialei Călărași a PSD. A doua măsură urgentă a lui Oprea a fost refacerea apartamentului, distrus de suflul exploziei, al unei rude apropiate a lui Vasile Moraru, fostul președinte al Tribunalului Județean Călărași. În 2013, plenul CSM a hotărât respingerea cererii formulate de judecătorul Moraru privind acordarea avizului anual de menținere în funcția de președinte al tribunalului județean, după împlinirea vârstei de 65 de ani. Moraru este prieten la cataramă cu Tărăcilă și are bani gârlă. Ani de zile a fost pe locul al doilea în topul celor mai mari salarii din sistemul juridic românesc, cu o retribuție de 13.000 de lei pe lună. Singura surpriză pe care i-o poate rezerva viitorul e că Moraru este implicat în scandalul fraudării alegerii președinților de birouri electorale, din aprilie 2012.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint