Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

De cînd cu UE, și drumurile mici au bugete mari

Zoom De cînd cu UE, și drumurile mici au bugete mari

Consiliul Județean Hunedoara e pus pe fapte mari, cu bugete pe măsură. Oamenii au aflat nu doar că pot să folosească bani europeni – dacă scriu proiecte – pentru a-și repara drumurile din bătătură, dar că pot chiar alimenta firmele prietene din banii ăștia. Spre exemplu, în urmă cu cîteva zile, instituția condusă de pesedistul Mircea Bobora a organizat o licitație pentru modernizarea unor bucățele de drum județean, de la Sîntuhalm la Hunedoara și de la Hunedoara la Călan. Vreo douăzeci și ceva de kilometri, pentru care au fost puși la bătaie ceva mai bine de 23,7 milioane de lei, bani proveniți din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional. Licitația a fost cîștigată de SC Proactiv SRL din Deva, care nu doar că a avut cea mai bună ofertă, dar a avut-o și pe singura. Proactiv, firmă înregistrată în Deva, este parte a grupului de firme Drupo, unul dintre clienții fideli ai banului public din Hunedoara. Patronul grupului, Gabriel Teodor Doda, a fost condamnat în 2016 la un an și jumătate de închisoare, cu suspendare, pentru evaziune și delapidare. Relația dintre firmele grupului Drupo și PSD sînt de notorietate în Hunedoara, presa locală relatînd în mai multe rînduri relația dintre firme și deputatul Laurențiu Nistor, șef al organizației județene a PSD și, implicit, șef pe linie de partid al președintelui Consiliului Județean, Mircea Bobora.

Dar, vorba aia, bine că luăm banii europeni. Adică o să îi luăm, după ce plătim de la bugetul nostru și ni-i decontează cei de la UE dacă au fost cheltuiți în mod corect.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
romania100