”Muzică şi voie bună. Must, pastramă, legume şi fructe la preţ de producător. Primăria Sectorului 5 va organiza, în perioada 7-16 octombrie, «Zilele recoltei», un eveniment care va avea loc pe platoul de lângă Piaţa Ferentari. Acest târg se organizează atât în întâmpinarea nevoii populaţiei Sectorului 5 de a consuma produse provenite direct de la producători, cât şi pentru încurajarea economiei, a producţiei agricole româneşti, în mod special a micilor producători” – așa sună, în liniile ei mari și băloase, comunicarea evenimentului organizat de primarul Daniel Florea.
Pasajul de mai sus conține schema perfectă a nimicului din administrația noastră locală: vine în întâmpinarea, direct de la producători, încurajarea economiei, micii producători.
Acum o lună, omul a organizat semicentenarul sectorului 5 pe care spart 700.000 de euro doar pentru a se face de râs Dan Bittman. Acum, la „Zilele Recoltei”, primarul e modest: 200.000 de euro. Numai contracte fără licitație, sparte în bucăți astfel încât să nu depășească 30.000 de euro și să fie nevoie de licitație.
Probabil că primarul are o comisie, un board de consilieri, un departament, ceva, unde se compun aceste evenimente prin care se pot scoate bani de la buget. Semicentenar, „Zilele Recoltei”, urmează „Serbările Serbărilor” și orice altceva, evenimente la care primarul Florea să poată să-și aducă nevasta și copiii pe scenă. Exact asta face tocătorul ăsta de bani: de mână cu nevastă-sa, de mână cu cei doi copii, toți în geci de sute de euro și mirosind a lux, se urcă pe scenă să-i aplaude oamenii adunați pentru porția de muzică plătită cu bani grei. Și se înclină tocătorul de bani în fața oamenilor, își pune mâna pe inimă, le mulțumește că i-au făcut onoarea de a le cheltui banii pentru a fi aplaudat. Practic, acei oameni plătesc bani ca să-l aplaude pe tocător.
Ce caută familia lui acolo?
Altfel, un astfel de tocător se simte profund atacat dacă spui ceva de familia lui și condamnă orice atac la persoană.