Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Delirul penelist

Zoom Delirul penelist

Cele mai penibile scene pe care le fac peneliștii li se datorează în totalitate. Nu ajung în rahat până la pleoape din cauză că soarta i-a împins prin niște mutări demne de Bobby Fischer. Nu, soarta a jucat ca un începător, doar că bravii noștri oameni politici au fost jalnici.

Două cazuri peneliste: Rareș Bogdan și Ludovic Orban. Bineînțeles că și Ludovic Orban. Pentru că Ludovic Orban are atâtea în comun cu penibilul încât unii zic că ar fi suflete-pereche. Ludovic Orban e văzut atât de des pe la penibil pe-acasă, cum numai Vasile Dîncu mai e văzut prin sufrageria lui Gabriel Oprea sau pe la SRI, sau pe la SIE, sau pe lângă Răzvan Burleanu, sau prin guvernele nășite de Servicii și tot așa, ați prins faza.

Rareș Bogdan spune că a făcut o înțelegere cu Carmen Avram. Să ne înțelegem: nimic aiurea, foarte bine. Numai că nu poți să faci asta după ce acum o săptămână, în țară, ai spus că nu ai ajuns șef la PNL București pentru că ai condiționat venirea ta de ruperea oricăror legături, la orice nivel, cu PSD.

Se pornește alerta de penibil, ni-no, ni-no!

Eh, și ca să ducă rușinea până la cer, Rareș Bogdan ne spune: “Înainte de PNL, USR, UDMR, suntem români la Bruxelles. Noi reprezentăm interesul național, este un termen sănătos”.

Bineînțeles, citind asta, te întrebi: în țară de ce e nevoie să fim mai întâi altceva decât români? Adică unde e logica în prostia asta?

Și încă ceva: cât de stupid să fii la nivel politic încât să mai folosești sintagma “interes național”, când are pe ea urmele dinților lui Oprea, la fel cum avea urmele rujului Elenei Udrea… Stai, că mă duc în alte zone.

Și Orban. Bineînțeles, și Orban.

După decizia Curții în cazul completelor de 3 de la Înalta Curte, Orban spune așa: „Este stupefiantă decizia de astăzi a Curții Constituționale referitoare la completele de trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. (…)

Practic, de astăzi, România a rămas fără Curte Constituțională, după ce fantoma lui Dragnea le-a șoptit la ureche celor cinci judecători cum să voteze”. Vehement ridicol pe o speță pe care toți specialiștii s-au abținut, iar doamna Cristina Tarcea a zis că-i face brusc cu ochiul istoria. Dar nu, pentru Orban nu e de ajuns: el știe.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
Editoriale
 • Părinteasca dimîndare

  16 iulie 2019

  Simona Halep i-a bulversat pe englezi cînd le-a povestit că România, care-i cea mai mare producătoare de iarbă cu scaieți din Europa, nu are nici un teren de tenis cu […]

 • Alianța morților

  16 iulie 2019

  Al doilea mandat Iohannis își aruncă umbra împietrită peste următorii cinci ani românești. După calcule și arestări, fatalitatea are acum înfățișarea drobului de sare. Se pregătește perpetuarea unui alt președinte […]

 • Iar ne fug investitorii

  16 iulie 2019

  Cică ExxonMobil ar cam vrea să se retragă de pe platoul continental al Mării Negre. Cel puțin așa spun sursele publicației specializate Gas4Media. Publicație care nu uită să ne amintească […]

 • “Cine rîde undeva în lume, rîde de mine!” (Rainer Maria Rilke)

  9 iulie 2019

  Legea recunoștinței, conform căreia copiii care nu le vor cumpăra părinților loviți de Alzheimer înghețată pe băț vor fi deferiți Justiției, mi-a amintit de șocul pe care l-am trăit în […]

 • Isărescu al șaselea, unicul

  9 iulie 2019

  Între comunism și ziua de mîine, istoria a aruncat iarăși o punte de rău augur. Parlamentul României a pus, pentru a șasea oară, un informator al Securității în fruntea Băncii […]

bt