Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Delirul penelist

Zoom Delirul penelist

Cele mai penibile scene pe care le fac peneliștii li se datorează în totalitate. Nu ajung în rahat până la pleoape din cauză că soarta i-a împins prin niște mutări demne de Bobby Fischer. Nu, soarta a jucat ca un începător, doar că bravii noștri oameni politici au fost jalnici.

Două cazuri peneliste: Rareș Bogdan și Ludovic Orban. Bineînțeles că și Ludovic Orban. Pentru că Ludovic Orban are atâtea în comun cu penibilul încât unii zic că ar fi suflete-pereche. Ludovic Orban e văzut atât de des pe la penibil pe-acasă, cum numai Vasile Dîncu mai e văzut prin sufrageria lui Gabriel Oprea sau pe la SRI, sau pe la SIE, sau pe lângă Răzvan Burleanu, sau prin guvernele nășite de Servicii și tot așa, ați prins faza.

Rareș Bogdan spune că a făcut o înțelegere cu Carmen Avram. Să ne înțelegem: nimic aiurea, foarte bine. Numai că nu poți să faci asta după ce acum o săptămână, în țară, ai spus că nu ai ajuns șef la PNL București pentru că ai condiționat venirea ta de ruperea oricăror legături, la orice nivel, cu PSD.

Se pornește alerta de penibil, ni-no, ni-no!

Eh, și ca să ducă rușinea până la cer, Rareș Bogdan ne spune: “Înainte de PNL, USR, UDMR, suntem români la Bruxelles. Noi reprezentăm interesul național, este un termen sănătos”.

Bineînțeles, citind asta, te întrebi: în țară de ce e nevoie să fim mai întâi altceva decât români? Adică unde e logica în prostia asta?

Și încă ceva: cât de stupid să fii la nivel politic încât să mai folosești sintagma “interes național”, când are pe ea urmele dinților lui Oprea, la fel cum avea urmele rujului Elenei Udrea… Stai, că mă duc în alte zone.

Și Orban. Bineînțeles, și Orban.

După decizia Curții în cazul completelor de 3 de la Înalta Curte, Orban spune așa: „Este stupefiantă decizia de astăzi a Curții Constituționale referitoare la completele de trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. (…)

Practic, de astăzi, România a rămas fără Curte Constituțională, după ce fantoma lui Dragnea le-a șoptit la ureche celor cinci judecători cum să voteze”. Vehement ridicol pe o speță pe care toți specialiștii s-au abținut, iar doamna Cristina Tarcea a zis că-i face brusc cu ochiul istoria. Dar nu, pentru Orban nu e de ajuns: el știe.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Cum să nu murim

  19 ianuarie 2021

  Mihai Eminescu a învățat să moară cu mult înainte de-a muri la un azil de nebuni și-a mai murit o dată cînd a ajuns nume de cofetărie în orășelele de […]

 • Școală să fie, dar și pușcărie!

  19 ianuarie 2021

  România se împarte iar în două: vaccinații și ceilalți. Elixirul Pfizer vine în doze mici și selective, așa că viața normală are de stat la coadă încă multe luni. Așa […]

 • Ce frumoasă vaccinare!

  19 ianuarie 2021

  „Trebuie să fim pregătiți și tocmai de aceea am convocat astăzi o întâlnire cu ministrul Sănătății și cu experții din domeniul vaccinologiei. Am evaluat stadiul pregătirilor României și am discutat […]

 • Metamorfoza țăranului român

  12 ianuarie 2021

  Dacă pînă acum cinci-șase ani mă dădeam de ceasul morții că boarea societății de consum a ocolit satele românești, astăzi cantitatea de supermarket-uri și de superbet-uri pe cap de băștinaș […]

 • Vaccinați, băieți, orice, numai vaccinați!

  12 ianuarie 2021

  Campania de vaccinare a devenit o tristă eroare de vorbire. Iohannis și-a retras capul din prompter și l-a lăsat pe bietul colonel Gheorghiță să încaseze singur cartușele urii populare, pe […]