Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Delirul penelist

Zoom Delirul penelist

Cele mai penibile scene pe care le fac peneliștii li se datorează în totalitate. Nu ajung în rahat până la pleoape din cauză că soarta i-a împins prin niște mutări demne de Bobby Fischer. Nu, soarta a jucat ca un începător, doar că bravii noștri oameni politici au fost jalnici.

Două cazuri peneliste: Rareș Bogdan și Ludovic Orban. Bineînțeles că și Ludovic Orban. Pentru că Ludovic Orban are atâtea în comun cu penibilul încât unii zic că ar fi suflete-pereche. Ludovic Orban e văzut atât de des pe la penibil pe-acasă, cum numai Vasile Dîncu mai e văzut prin sufrageria lui Gabriel Oprea sau pe la SRI, sau pe la SIE, sau pe lângă Răzvan Burleanu, sau prin guvernele nășite de Servicii și tot așa, ați prins faza.

Rareș Bogdan spune că a făcut o înțelegere cu Carmen Avram. Să ne înțelegem: nimic aiurea, foarte bine. Numai că nu poți să faci asta după ce acum o săptămână, în țară, ai spus că nu ai ajuns șef la PNL București pentru că ai condiționat venirea ta de ruperea oricăror legături, la orice nivel, cu PSD.

Se pornește alerta de penibil, ni-no, ni-no!

Eh, și ca să ducă rușinea până la cer, Rareș Bogdan ne spune: “Înainte de PNL, USR, UDMR, suntem români la Bruxelles. Noi reprezentăm interesul național, este un termen sănătos”.

Bineînțeles, citind asta, te întrebi: în țară de ce e nevoie să fim mai întâi altceva decât români? Adică unde e logica în prostia asta?

Și încă ceva: cât de stupid să fii la nivel politic încât să mai folosești sintagma “interes național”, când are pe ea urmele dinților lui Oprea, la fel cum avea urmele rujului Elenei Udrea… Stai, că mă duc în alte zone.

Și Orban. Bineînțeles, și Orban.

După decizia Curții în cazul completelor de 3 de la Înalta Curte, Orban spune așa: „Este stupefiantă decizia de astăzi a Curții Constituționale referitoare la completele de trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. (…)

Practic, de astăzi, România a rămas fără Curte Constituțională, după ce fantoma lui Dragnea le-a șoptit la ureche celor cinci judecători cum să voteze”. Vehement ridicol pe o speță pe care toți specialiștii s-au abținut, iar doamna Cristina Tarcea a zis că-i face brusc cu ochiul istoria. Dar nu, pentru Orban nu e de ajuns: el știe.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Dragi cetățeni români!

  3 decembrie 2019

  Klaus Iohannis nu-i chiar nepotul feldmareșalului Mackensen, dar cu siguranță cîțiva uncheși de-ai săi au bătut pas de defilare pe Calea Victoriei în 1916, cînd nemții au intrat ca-n brînză […]

 • România normală

  3 decembrie 2019

  Nimeni nu știe cum arată România Normală, cu atît mai puțin noul președinte Iohannis, care a apărat acest slogan cu fălcile încleștate, ca și cum s-ar fi temut să nu […]

 • Ruleta românească

  3 decembrie 2019

  Rar a fost dat României să vadă sinucigași mai talentați decât cei din Guvernul Orban. Ar fi, poate, un spectacol simpatic dacă nu i-ar afecta pe deja din ce în […]

 • Rușinea de a fi stîngist

  26 noiembrie 2019

  Datorită mamuților cu păr, cu burtă sau cu chelie din PSD, intelighenția românească de stînga, rușinată, se dopează cu praful marxismului prin cafenele obscure sau prin facultățile de Filosofie, așteptînd […]

 • Țară, țară, vrem președinte!

  26 noiembrie 2019

  Klaus Iohannis și-a anunțat candidatura la președinția României, pentru un al doilea mandat, în iunie 2018, cu aproape un an și jumătate înainte de alegerile prezidențiale. De atunci, KWI așteaptă […]