Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Deputat de stânga cu datorii de dreapta de aproape un milion de euro la bugetul de stat

Zoom Deputat de stânga cu datorii de dreapta de aproape un milion de euro la bugetul de stat

În urmă cu un an, Gheorghe Ciobanu, fostul șef al vămilor din vestul României, evada din tabăra pedeliștilor în brațele lui Victor Ponta. Primirea fugarului s-a făcut cu surle și trâmbițe, de însuși Il Dottore: “Am venit să-i spun lui Ghiță Ciobanu bun venit în PSD. Îl cunosc de foarte mulți ani și l-am dorit alături de noi”.

Băiat salon, Ciobanu i-a întors politețurile premierului Ponta, motivând că s-a reorientat doctrinar pentru că “întotdeauna am făcut politica cetățeanului. Nu de stânga, nu de dreapta”. Numai că, în acel moment, Ciobanu a aterizat în USL cu o datorie de 800.000 de euro către bugetul de stat, ce provine din TVA-ul pe tranzacții imobiliare făcute pe persoană fizică. Semn că, în vremea lui Boc, afacerile cu terenuri și construcții ale lui Ciobanu au mers brici. În era portocalie, datoria deputatului a fost reportată de pe o lună pe alta, până s-a pus praful pe decizia de impunere a Fiscului, deși exista un punct de vedere al ANAF, care cerea măsuri asiguratorii și recuperarea debitului. La finele anului 2011, Ciobanu figura pe locul 30 la recuperările de debite. Imediat după ce USL a câștigat alegerile, deconcentratele au fost preluate fie de pesediști, fie de peneliști, iar finanțele bănățene au fost adjudecate de Nicolae Hornoiu. Băiat ascultător, în ciuda tuturor somațiilor venite din partea ANAF, Hornoiu nu l-a executat pe Ciobanu. Ba din contra, l-a iertat de datorii, anulând decizia de impunere, cu specificația de “refacere a controlului fiscal”. Și ca să vezi insolența tupeului, Ciobanu a dat Fiscul în judecată, pentru că vrea să-l streseze cu un nou control, în loc să-i anuleze de tot datoria. Așa se explică de ce, încă de la începutul săptămânii trecute, o echipă de control de la Minsterul Finanțelor a dat iama la Fiscul timișean și ia de zor declarații în cazul deputatului Ciobanu, cel care, chipurile, face politica cetățeanului.

Publicat în Cațavencii, nr. 6(84), 2013

1 comentariu

  1. #1

    Excelent articol !!! Ma repet…..Cred c-o sa traduc aceste articole si sa le trimit la PE…asa ca distractie…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint