Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Despre dezamăgiri în dragoste şi-n general Insomniile Marinei & coşmarurile lui Georgică

Zoom Despre dezamăgiri în dragoste şi-n general Insomniile Marinei & coşmarurile lui Georgică

Veşti bune sau proaste, depinde cum le iei. Cele 40 de editoriale ale Marinei Almăşan, publicate în ziarul deţinut de fostul amant, George Cornu, au fost adunate într-un volum intitulat sugestiv Insomniile Marinei. La a cărui lansare am fost şi noi miercuri, 10 octombrie, înarmaţi c-un reportofon. Nu ştim ce ne-a apucat, dar cu această ocazie am citit şi cartea.

Aşadar, Marina Almăşan şi-a lansat cartea de 15 lei într-o cafenea din Dorobanţi, cea în care a avut prima întîlnire cu afaceristul Georgică Cornu, unul dintre cei trei campioni naţionali la afaceri cu statul. De data asta, Geor­gică a lipsit motivat: „Nu-l deranjez cu aşa ceva. El are o perioadă extrem de dificilă; atît în plan profesional are probleme foarte mari, cît şi în plan familial. Nu este momentul de mondenităţi. O să-i trimit cartea, cu siguranţă, cu o dedicaţie corespunzătoare relaţiei noastre“. Despre ce fel de probleme profesionale este vor­ba? Conform Ziarului financiar, compania de construcţii Confort, deţinută de Cornu, a intrat în insolvenţă. Pe alea familiale, le ştiţi deja din tabloide, unde a grăit doamna Cornu, care nu vrea să renunţe la Georgică sub nici o formă. În fine, la eveniment a fost destulă lume: poetul Lucian Avramescu, ziarista Alice Năstase Buciuţă şi psihologul Georgeta Nenciu (toţi trei semnează în prefaţa Insomniilor Marinei), plus Iuliana Marciuc, Eugen Cristea, Cristina Deleanu, Gheorghe Turda, Bogdan Stanoevici, părinţii, copilul şi fratele Marinei.

Curioşi, am întrebat dacă a scris, totuşi, de bine de domnul Georgică: „Fiind vorba despre despre viaţa mea şi despre trăirile ultimei perioade, în mod automat, printre rînduri, veţi descoperi foarte multe lucruri despre telenovela în care am fost implicată“. E-adevărat, printre rînduri am descoperit că trăirile Marinei sînt plasate unei „prietene“, cu naivitatea unui adolescent care nu fumează şi nu face sex, dar are un prieten care o face. Cităm din editorialul „Despre SMS-uri şi iubire“: „Nu, draga mea, cu siguranţă acest sms nu este unul de despărţire. Este unul de iubire profundă, prin care omul tău drag nu-ţi cere decît să-l aştepţi, cu dragoste şi încredere, să se întoarcă la tine“.

Cum e volumul, din punct de vedere literar? Ne-a spus-o chiar Marina, staţi liniştiţi: „Cartea asta o vor citi cei care m-au dezamăgit, cei cărora le este adresată. Unii vor trage concluzii, alţii o vor folosi ca să cureţe cartofi pe ea sau cine ştie ce“. Bun, deci să vedem ce insomnii a mai avut Marina în ultimul an. Cu Socaciu, să zicem. „Nu-ţi mai aminteşti nici respiraţia caldă a soţiei la căpătîiul patului de spital şi nici măcar umărul ei firav, pe care ţi-ai sprijinit întreaga campanie prin care te căzneai să convingi oameni curaţi şi creduli că ai fi omul cel mai potrivit pentru a deveni glasul lor în Parlamentul ţării“, îi strigă ea de la obraz, în editorialul intitulat „Găleata cu lături“. Mă rog, i-a luat cam mult să se lămurească ce fel de om e Socaciu. Noi, unii, l-am fi băgat în găleată cu zece ani înainte să propună dublarea filmelor în limba română.
 

 

 

 

1 comentariu

  1. #1

    Wow! …
    ” O sa-i trimit cartea (…) cu o dedicatie corespunzatoare relatiei noastre”…
    Parc-ar fi o replica dintr-un film comunist …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint