Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Despre nimic, dar în procente

Zoom Despre nimic, dar în procente

Negocierile pentru pensii, salarii, buget pentru 2023 au ajuns în fază terminală. Asta înseamnă că în curând vor muri, din fericire. Și știm cum se întâmplă asta: trist, penibil, cu urlete penelisto-pesediste de mamă și sfinți.

În linii mari, am înțeles trei direcții, unele mai mizerabile, altele doar cretine.

1) E ridicol să te raportezi la inflația din 2021, însă nimeni nu a făcut un pas în ideea de a schimba această treabă. Inflația în 2022 la produsele de bază plus scumpire la facturi și rate la bănci te duc undeva spre 40%. Restul sunt povești.

2) Ei nu vor neapărat să crească pensiile mici – care sunt majoritatea –, ci să dea ajutoare. Din simplul motiv că ajutoarele le dai cât vrei.

3) Nici o clipă discuțiile nu au avut vreo legătură cu veniturile pentru un minim trai decent. În acest sens, INS-ul consideră că o familie din urban, cu doi copii, are nevoie, pentru un trai minim decent, de un venit pe familie de 3.300 de lei.
Practic, ar trebui interzise discuțiile despre pensii și salarii, pedeapsa fiind cu pușcăria, trecută în Codul Penal.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint