Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Despre ură, pe scurt

Zoom Despre ură, pe scurt

Că sunteți voi atenți sau nu, reforma continuă. Atât vă zic, să nu vă treziți cu reforma în casă, cum se trezesc sinistrații cu apa.

Va fi din vina voastră, că v-ați pus casa în calea reformei.

După „Matei Balș“, speriați că vorbesc oamenii de „subfinanțarea Sănătății“, Cîțu și Voiculescu au ieșit imediat să ne asigure că nu e deloc așa, că bani sunt. Altele sunt problemele, iar cea mai mare dintre ele este că personalul medical are salarii prea mari. Exact, a dat-o pe oameni.

„Deși au fost alocate resurse importante acestui sector, […] doar o parte din acești bani au fost alocați investițiilor. Este momentul pentru toată lumea să înțelegem că nu putem să mergem așa mai departe. Nu putem să cheltuim 90-95% din resurse pe salarii şi sporuri“, a zis Cîțu. Ceea ce este îngrozitor de neadevărat. „Matei Balș“ a cheltuit doar o treime din buget pentru salariile personalului. Deci premierul a rostogolit un mare caca.

Miza este în altă parte. Miza este în hrănirea discursului despre salarii prea mari la bugetari, sporuri prea multe, reforme care să însemne concedieri și tăieri de sporuri și salarii. Pentru că asta ne spune premierul: s-a murit pentru că nu s-au făcut investiții și nu s-au făcut investiții pentru că angajații au ales să-și bage banii în buzunar. Deci cine sunt vinovații pentru morții de la „Matei Balș“? Corect, până și Raluca Turcan s-ar prinde.

Aceeași Raluca Turcan care duce ura pentru asistați la înălțimi nebănuite în trecut. Dacă ar fi știut Băse cât venin încape într-o schiloadă, altfel îi modela destinul.

2 comentarii

 1. #1

  Intr-un buget, banii de salarii sunt prevazuti distinct de cei pentru investitii, de ex., si nu-i poti muta, de colo-colo, de capul tau. Sa-mi fi dorit sa stie Citu asta?

 2. #2

  @bula pozei: fa, te-ai machedonit (ca doar aia se lauda ca nu au asistatzi social) ? fugi la rusia — ti-am spus de un an ca batzi campii cu tzatzele si calcam curand pe ele.. .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Norocul rîmă-n soarele cu pete

  13 aprilie 2021

  Norocul rîmă-n soarele cu pete precum un porc umflat cu diamante, cum l-aș ademeni-n vîrtej și pante spre cocinile sfinte să se-mbete, frică îmi e să nu ne creadă plante […]

 • Boala băncii nebune

  13 aprilie 2021

  România a împrumutat săptămîna trecută 3,5 miliarde de euro de pe ceea ce Guvernul numește „piețele externe“. Aceste piețe puteau să fie și interne, fiindcă ele reprezintă, de fapt, băncile-mamă […]

 • Prizonierii lui 5%

  13 aprilie 2021

  936.864 de români au votat, în decembrie 2020, cu alianța USR-PLUS pentru Senat și 906.965 de cetățeni români au votat cu alianța USR-PLUS pentru Camera Deputaților. Nici măcar 5% din […]

 • Rugăciunea preafrumoasei blondine către jandarmul călare pe situație

  6 aprilie 2021

  Motto: ,,Nu pot, nu pot, fată mare, Că mi-e murgul slab de șale“ Stimată și iubită, în veci, Jandarmerie, te rog să-mi pui cătușele și mie. Și fiindcă disperarea mă […]

 • Miracolul prostiei românești

  6 aprilie 2021

  Pentru o clipă s-ar fi putut crede că Iohannis revine din lunga stare vegetală, că transformarea dulapului în om, pe care alchimiștii au negat-o veacuri la rînd, se petrece chiar […]