Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Dianei 4, acolo unde pînă și ziariștii își permit să bea trei beri!

Zoom Dianei 4, acolo unde pînă și ziariștii își permit să bea trei beri!

Unde: Firește, pe strada Dianei, la numărul 4, într-o casă veche cu o curte imensă, care vara e plină de iederă și zorele. Iarna, în schimb, cele trei camere care alcătuiesc stabilimentul sînt la mare căutare. Ba chiar aș spune că nici pisica blănoasă care se freacă de picioarele mesenilor nu e de ignorat în nopțile mai friguroase. În fine, e bine de știut despre imobilul din Dianei 4 că a fost naționalizat în anii ’50, iar în perioada comunistă, aici a funcționat Direcția de Informații Externe.

Cine: Aparent, cel mai fidel client este Nae Caranfil. Eu l-am găsit acolo de fiecare dată cînd am căutat un vin fiert pe strada Dianei, familiar chiar și cu pisica. L-am mai văzut și pe scriitorul Dan Sociu, pe politologul Claudiu Crăciun, pe ziaristul Ionuț Dulămiță de la TOTB, cîțiva profesori de la British Council, plus, în general, o groază de hispteri cu bun-simț trecuți de 27 de ani (ceea ce, pe undeva, este normal, de cînd Club Control a dat-o pe un soi de house).

Cum: Dianei 4 arată fix ca o combinație între un squat și-o casă abandonată (ceea ce a și fost din 2007 pînă mai anul trecut). Pereții sînt pe jumătate curățați, pe jumătate tapetați cu motive florale, tavanele sînt decorate cu lămpi vechi, iar mobilierul nu pare nici el mai tînăr decît Ion Iliescu.

Cît: N-aș putea să vă spun cît costă o sticlă de apă plată, că nu vreau să-mi stric imaginea. Dar îmi amintesc că o sticlă de Corcova Rose costă 40 de lei, un Heineken la draft e-n jur de 7 lei, iar o cafea e 6 lei. Și mai jos de-atîta nu se poate bea decît în fabrică.

Muzică: Săptămînal pune muzică DJ Nohow, un englez despre care știu sigur c-are o colecție impresionantă de viniluri șaizeciste, am prins și-un live cu Poetrip, a mai băgat și Plurabelle niște electronică, iar dacă nu mă înșală memoria, prin toamnă am prins și un concert din cadrul Soundczech acolo. Ba chiar sîmbăta trecută mi-a fost imposibil să găsesc o masă pentru că se juca piesa Capete înfierbîntate (R.: David Schwartz).

W.C.: Unul pentru fete, unul pentru băieți. N-am prins niciodată coadă, din contra, am avut suficient timp să admir chiuveta micuță, metalică, numai bună să plantezi albăstrele în ea.

Publicat în Cațavencii, nr. 6(84), 2013

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
bijuterii argint