Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Două proiecte prin care trecutul își pregătește un viitor

Zoom Două proiecte prin care trecutul își pregătește un viitor

Două evenimente aparent marginale ne pregătesc viitorul la cuptorul cu microunde. Poc-poc, se aude ca în punga de popcorn. Sunt creierele viitorilor lideri încălzite la soarele Serviciilor.

Alexandru Cumpănașu, absorbantul de platitudini de la ambasadori, și-a făcut academie. Cumpănașu avea o asociație: Asociația pentru Implementarea Democrației. A implementat-o o vreme, până ce democrația s-a săturat să tot stea la masă cu alde Dragnea, Vasile Blaga și toți ceilalți, pe unde o târa Cumpănașu s-o implementeze. Trecerea spre Academie a fost făcută natural. Cum e și trecerea de la Dragnea, Blaga și ceilalți la George Maior, Vasile Dîncu sau Bogdan Licu, actualul procuror general interimar.

Pe scurt, Alexandru Cumpănașu a înființat Academia “Leaders 4 Romania”, cu un Board of Supporters format din George Cristian Maior, Bogdan Aurescu, Vasile Dîncu, Remus Pricopie, procuror Dimitrie Bogdan Licu și Iulian Fota. Academia își propune “o nouă viziune asupra leadership-ului la nivelul noilor generații și care urmărește crearea unui grup de lideri cu o perspectivă diferită care să conducă România”. Mda, și cu cine să girezi onestitatea demersului? Cu o aură de muște care bâzâie rahatul ultimilor 26 de ani. Arunci două tone de pește stricat peste această Academie și tot a Servicii pute.

Al doilea proiect este Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT). A fost pusă la cale de Sebastian Burduja, fiul lui Marinel Burduja, fost vicepreședinte la Bancorex. PACT se naște din Liga Studenților Români din Străinătate, moșită în 2009, la apariție, de Dan Voiculescu, Sebastian Ghiță, Mihai Gâdea și Ecaterina Andronescu, care au și glăsuit de la prezidiu. Mai nou, Sebastian Burduja s-a întâlnit cu Cioloș, la Guvern, să-i spună cine e și ce vrea. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, intermitentul Suciu, a zis că e ceva normal.

Altfel, tot e bine că Serviciile nu par să dea brânci șefilor din vârful unor instituții. Vorba lui Gelu Diaconu: “Să vedem dacă ANAF va aduna la fel de mulți bani ca în 2015!”. Și să vedem și pentru cine.

5 comentarii

 1. #1

  copiii securistilor vor fi sefii copiilor nostri, simplu!

 2. #2

  Excelent articol !!! De ce sa n-avem si noi inc- o „academie ” ….asa ca sa ne umplem de diplome ! Eu as infiinta o Academie de mincat ra..t”…si/sau de „pupat in cur”…Ar cele mai cautate „academii „!!! nu ?

 3. #3

  LA INTERVIUL CU MIHNEA MOTOC CUMPANASU M-A ADORMIT IN PRIMELE 14 SECUNDE,M-AM TREZIT DUPA FIX 10 MINUTE S, MOTOC N-APUCASE SA DESCHIDA GURA SI PAREA USOR INGRIJORAT.CRED CA DOAMNA MOTOC NU-I DADUSE VOIE MAI MULT DE JUMA DE ORA P-AFARA SI II DADEA BIPURI SCURTE.DA CUMPANASU ISI DADEA OCHISORII DE ACADEMICIAN LA ACADEMIA LU IZMANA PESTE CAP SI RUPEA LUMEA BANALITATILOR IN DOUA.IN SFIRSIT CIND DUPA INCA VO 8 MINUTE A INCEPUT SI MOTOC SA MORMAIE CEVA GEOPOLITIC AM ADORMIT DIN NOU.

 4. #4

  @Nicola: daca n-ai tipa in comentariu, l-as gasi chiar amuzant (si util), dar ma orbeste Caps Lock.

 5. #5

  Si credeam k astia sint niste intelectuali… Dar sint aserviti toti!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint