Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Dragnea, dragoste pe bani

Zoom Dragnea, dragoste pe bani

Nu e miting la care PSD să nu se facă de râs.

E limpede pentru oricine că oamenii aduși sunt pasionați de PSD la fel cum e pasionat Liviu Dragnea de lingvistica computațională.

De fiecare dată, de la mitingurile PSD ies zeci de înregistrări cu participanți care sunt aduși ba cu bani, ba cu bonuri de masă, ba cu sendvișuri, ba cu japca. Și, de fiecare dată, PSD este la fel de încântat de succesul minciunii. Peste câteva luni o iau de la capăt: vom organiza, vom face, ne vom aduna, vor arăta câți suntem, ce forță avem.

Singura forță este aceea de a plăti oameni să îți strige numele, să te aplaude – jalnic spectacol dintr-un bordel politic. Dragnea știe că dragostea aceea e pe bani. Dragnea știe că oamenii de-acolo zic ”Uite-o și pe fata aia cu moșul ăla”. Dragnea știe că îi doare-n fund pe toți cei de-acolo dacă el intră la pușcărie. Dragnea știe că nu a fost niciodată un politician care să nască pasiuni. A trebuit să plătească. Iar iubirea pe bani e din gură și din palme. Oricât ar scoate-o în față pe Irina – mută și zâmbitoare –, Dragnea rămâne în ochii oamenilor un baron mustăcios plin de bani. Chiar și cei care-l votează, chiar și cei care văd un troc OK între vot și bani, chiar și cei care urăsc ”statul paralel” și pe Kövesi, chiar și ei știu că Dragnea e un fel de Oprișan.

Cu o săptămână înainte am văzut la Craiova PNL-ul în acțiune – pasiune și acolo, cam cum vedem între două cuburi de gheață căzute sub masă.

Toate tâmpeniile, toate minciunile, Dragnea le introduce astfel: ”Îmi zicea cineva acum…, îmi povestea cineva venind încoace…, nu mai știu cine spunea…, înțeleg că pe Internet circulă o…”. Nu, nu zice nimeni, nu circulă nimic.

”Cineva mi-a zis: chiar dacă te arestează, venim și te scoatem de acolo” – e atât de stupidă și de departe de realitate această afirmație încât nu-și poate ascunde damful împuțit. Pentru că Dragnea continuă astfel: ”Să sperăm că nu se va ajunge acolo”. E o declarație pe jumătate penală – dacă mă vor condamna, da, veniți să mă scoateți.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale