Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Drumurile Vrancei poate se vor repara vreodată…

Zoom Drumurile Vrancei poate se vor repara vreodată…

Pentru un județ al cărui baron local, Marian Oprișan, și-a stabilit ca prioritate, de patru mandate, reabilitarea infrastructurii rutiere, Vrancea are drumuri foarte proaste. Anual, Consiliul Județean are grijă să aloce, prin buget, milioane de euro firmelor prietene baronului precum Vega 93 Galați, Sotirex Adjud sau UMB Spedition pentru reparații și asfaltări.

Și cu toate acestea, vrâncenii continuă să dea prin gropi, pentru că lucrările sunt de proastă calitate și nu rezistă mai mult de doi-trei ani sau, mai mișto, sunt realizate doar pe hârtie, deși sunt plătite cu bani gheață. La această concluzie au ajuns și inspectorii Curții de Conturi după ce au verificat mai multe contracte pentru reabilitarea drumurilor, încheiate de Consiliul Județean. De exemplu, Sotirex Adjud –societate comercială în spatele căreia se află deputatul PSD Victor Roman – a obținut în 2009 un contract de 5 milioane de lei pentru refacerea unui drum județean și, de atunci, fie prestează, fie nu prestează, banii și-i încasează. Doar anul trecut, instituția condusă de baronul vrâncean a plătit către Sodirex bani adevărați, aproape 200.000 de lei, pentru asfaltări virtuale care au fost recepționate doar pe hârtie și pentru care s-au consumat cantități de materiale de zece ori mai mari decât era necesar. Dar stați să devină Focșani capitală de regiune, căci atunci atât sumele, cât și catitățile din prezent vor părea mizilicuri. I.S.

Publicat în Cațavencii, nr. 6(84), 2013

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
bijuterii argint