Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Dus cu sorcova la summit

Zoom Dus cu sorcova la summit

Acum vreun an, doi, Ludovic Orban era călare pe un câine de talie medie, dacă vă amintiți poza. Acum se simte pe cai mari. A avut onoarea să dea mâna cu președinți și premieri din țările UE, și-a făcut poze și a zâmbit atât de larg și de sincer cum numai copiii și bătrânii senilizați o mai fac. E ceva inocent, genuin în ratarea PNL de azi.

Mi-am dat seama, toată treaba aia cu bâta, cu ”glontele” pe care-l trag românii în ”ciuma roșie” sunt tot atâtea simptome ale infantilismului politic al acestui individ. Ce-a făcut Orban după ce l-a luat Klaus Iohannis să se frece și el de oamenii mari? L-a atacat pe Dacian Cioloș.

Ludovic Orban: “De obicei, propaganda PSD pune Guvernul Cioloș în spinarea noastră, dar uită că, de fapt, au sprijinit acest guvern și, mai mult decât atât, vă readuc aminte că mâna dreaptă a lui Cioloș a fost Vasile Dîncu, un exponent de bază al PSD”. Las la o parte tâmpenia în sine de a-l băga pe Iohannis în rahat, pentru că, pe logica lui Orban, cel care l-a susținut cel mai mult pe Cioloș a fost Klaus Iohannis. Dar nu așa trebuie judecat Orban și nici nu trebuie acuzat de ceva. Peste mediocritatea sa politică dintotdeauna s-au suprapus acum un soi de slugărnicie apărută după dosarul de la DNA și un accelerat proces de senilizare.

Amintiți-vă, omul acesta și PNL nu au marșat la alegeri locale în două tururi și nu au aprobat campania ”Oameni noi în politică”.

Însă nu el e responsabil de el însuși. Ci președintele. Klaus Iohannis ar fi putut miza pe un cu totul alt lider în PNL, dar, mai important, Iohannis ar fi putut miza pe USR+PLUS, ceea ce ar fi arătat limpede că își dorește totuși altceva.

De ce ar avea nevoie Iohannis de un personaj pe cât de slugarnic, pe atât de isteric public? Cum îl poate ajuta pe Iohannis că se afișează în fața liderilor UE alături de una ca Raluca Turcan?

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale