Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Alianța Pentru Pubertate

Liviu Dragnea, cel care s-a visat cel mai puternic om din România, a ieșit din închisoare cu mintea unui puber fascinat de blițurile fotografilor și de non-știrile pe care i le-a dedicat întreaga presă. Și cât a stat în arest, marele bărbat care se bătea cu oculta mondială, punea la punct corporațiile și se lua la trântă cu toți cei care ne amenințau românismul a fost cam mâțâit. Știrile despre el care ajungeau la public ne înfățișau un individ răpus, împovărat de boli și suferințe, despre care nu se știa dacă mai apucă ziua de mâine. A apucat-o și a ieșit destul de vioi, cu chef de viață.

Liviu Dragnea a produs câteva imagini înduioșătoare după eliberare. Într-un balcon meschin de apartament de bloc mângâia drăgăstos o pisică, sub privirile calde ale lui Codrin Ștefănescu și ale iubitei sale. Cine și-ar fi putut da seama, din poza aia siropoasă, că Liviu Dragnea a ieșit cu gânduri de reluare rapidă a bătăliei politice? Cam toată lumea, desigur, căci fostul președinte al PSD nu și-a ascuns niciodată prea bine nici planurile și nici trăirile.

N-a trecut mult timp și pe piață a apărut partidul lui Dragnea. Ăla nou. Alianța Pentru Patrie. Din care Dragnea nu face oficial parte, pentru că legea încă nu-i permite să activeze într-un partid politic. Partid pe care mulți l-au văzut ca o amenințare pentru PSD-ul blatist, cel care s-a aliat fără scrupule cu PNL și cu Iohannis, după ani de prigoană și bullying. Multe minți înfierbântate chiar au crezut, fie și pentru o scurtă perioadă, că membrii de rând ai PSD, dezamăgiți de trădarea echipei Ciolacu, se vor repezi în partidul condus de Dragnea prin intermediul lui Codrin Ștefănescu. De parcă era cineva cu adevărat dornic să se întoarcă la cel din cauza căruia au suferit toată revărsarea de ură din 2016 încoace. Să crezi că Dragnea ar fi putut recruta masiv dintre membrii PSD e ca și cum ai crede că partidul ăla e plin de masochiști, care n-au altă dorință decât să fie din nou umiliți pentru fapte și atitudini care le sunt complet paralele.

Călătorind stingher prin filmulețe cu maneliști sau prin studiouri de televiziune unde nu se mai simțea deloc în largul lui, Liviu Dragnea a dovedit că nu înțelege nimic din lumea în care s-a întors. Fără puterea organizației în spate, fără fonduri aproape nelimitate la dispoziție, fostul îmbârligător din spatele a doi candidați prezidențiali, fostul păpușar de premieri, fostul organizator de desanturi electorale s-a trezit privind în oglindă un biet moșneguț prematur, cam libidinos și din cale-afară de depășit.

Și, pentru a atinge cele mai înalte culmi ale penibilului, Liviu Dragnea, într-o criză de gelozie specifică pubertății, și-a luat bagajele și și-a părăsit iubita, dându-se dispărut.

Închipuiți-vă că acest personaj a vrut, la un moment dat, să conducă tot ce se putea conduce în România. A fost atât de luat în serios de către un întreg sistem subteran, încât împotriva lui au fost asmuțiți cei mai fioroși procurori și judecători aflați la dispoziție. S-au cheltuit zeci de milioane de euro pentru compromiterea și blocarea lui Liviu Dragnea cum s-au cheltuit, de partea cealaltă, și pentru ridicarea sa. Când, de fapt, dacă i s-ar fi dat un rol principal într-o telenovelă ieftină, pericolul public numărul 1 ar fi renunțat de bunăvoie la orice vise de mărire, consumându-și pe ecran visele de putere și dominație, în care ar fi putut să strecoare, deseori, și câte o dramoletă ieftină, niște asasini plătiți și oricâte conspirații i-ar fi dorit inima.

După aproape 32 de ani, politicienii României dau semne de adaptare la societatea actuală. Dragnea este, poate, primul care se retrage în uitare într-un mod atât de penibil. Dar dacă în goana după putere a fost mereu un alergător de pluton, în materie de dispariții ridicole, fiind primul dintr-o avalanșă ce stă să vină, e un deschizător de drumuri.
2 comentarii

  1. #1

    Hmmm… N-as prea baga mana-n foc, e uns cu toate alifiile plus inca vreo doua de rezerva si o capacitate de adaptare la situatii noi pe care putini o au. Mai traim si mai vedem. Respect.

  2. #2

    Să te așezi în fruntea oștii și să vină amanta jună și să-ți taie $@#iele cu 2-3 SMS-uri e mai rău decât să uiți să-ți îmbraci pamperșii.
    Vorba băiatului cu mătărânga: Iub, te-am regulat cum trebuie?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.