Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Arta iubirii politice

La început, fiindcă moștenea direct averea politică a PCR, partidul lui Ion Iliescu a trebuit să împartă democrația cu cei care moșteniseră vechea Securitate. A fost ceea ce s-ar putea numi un partaj post-traumatic, în care nomenclatura de partid și cea militară au trasat un fel de linie a lui Stalin pe harta resurselor interne. Relația s-a reluat pe la jumătatea lui 1990, cu forțe noi, împrospătate de uitare și redenumiri. Relațiile dintre Servicii și partide au avut mereu o cheie sexuală. Se poate vorbi aici de căsătorie, de logodnă, de viol, după cum partenerul politic a consimțit, a amînat o vreme sau a îndrăznit să opună rezistență. Nu se cunoaște, încă, un caz de divorț.

Spre exemplu, în cazul partidelor istorice – PNȚ, PNL, PSDR – s-a optat pentru repenetrare. Odată penetrate în comunism, organizațiile au fost supuse din nou împerecherii informative, așa încît, pînă să treacă euforia revoluției, întreg pasivul de turnători ai Securității a fost reactivat. Plozii acestui sex recidivat au ajuns, cum am mai arătat, premieri, miniștri ai Justiției, guvernatori ai BNR, procurori generali, judecători la ÎCCJ, membri ai CCR etc.

Asemănător, dar cu o rată a consimțămîntului mai mare, s-au petrecut lucrurile și în PSD. Aici se poate vorbi chiar de o anume prezență a plăcerii, fiindcă rata de voluntariat în rîndul tinerilor avizi de carieră a atins niveluri pornografice. Practic, e greu să bați azi pe umăr generația mijlocie a PSD fără să te înțepi în grade.

Tot ca parte a operei erotice, Serviciile au aplicat, uneori, și metoda retragerii. Partidul securistului Băsescu, de pildă, a fost extras din PSD și introdus într-o afacere politică mai fertilă, care a produs un urmaș controlabil la vîrful statului – un președinte. Metoda retragerii și a mamelor multiple a dat naștere, de altfel, mai multor progenituri cu ADN pesedist, care au încercat să ducă genele de la Băneasa în alte cotloane politice. Cei care au uitat ApR-ul lui Meleșcanu sau PRU-ul lui Sebastian Ghiță n-aveau cum să uite UNPR-ul lui Gabriel Oprea sau Pro România al lui Victor Ponta.

În cei 29 de ani scurși de la redefinirea relației cu partidele, Serviciile au acumulat suficientă experiență încît să poată trage concluzii. Așa au ajuns să observe că logodna, penetrarea simplă, repenetrarea, ba chiar căsătoria au limitele sexului din interes. Serviciile – și aici nu mă refer la instituțiile de forță nominale, ci la organizațiile parapolitice care le parazitează – au înțeles că doar legăturile organice, care implică filiația directă, asigură un nivel liniștitor de fidelitate. Au trecut, prin urmare, la faza procreației, adică la concepția totală a partidelor. Au scos pe poarta maternității din dotare partidele de intelligence. Cu sau fără știrea lor deplină, aceste partide poartă în bagajul genetic tarele și ambiția părinților naturali.

USR, PLUS și Pro România nu numai că n-au ideologie, dar par să considere doctrina o pierdere de timp și o preocupare exclusiv civilă. Nu au program, nu au proiecte, nu au răbdare. Au, în schimb, energie, au știința sincronizării și, indiscutabil, au o selecție mai bună a cadrelor în raport cu partidele clasice.

Prin urmare, ceea ce numim azi luptă democratică pentru putere e, de fapt, cea mai desfrînată etapă a istoriei noastre politice. Serviciile și-au strecurat degetele în mănușa politică și acum ele formează pumnul care lovește și gheara care apucă. Partidele, în totalitatea lor, sînt străbătute de proiectul falic al noii Securități. Democrația se înfăptuiește, practic, prin preluare ostilă a partidelor, iar economia și mersul împleticit al societății sînt sechelele acestui proces de seducție repetată.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

2 comentarii

  1. #1

    Excelentă descrierea cu tentă sexistă, cu mult stil umoristic a uneia dintre cele mai criminale metode de a conduce din umbră o ţară , fără să-ţi asumi nici un risc ! Nici măcar acela al pierderii unor alegeri, cică libere şi democratice cît cuprinde ceea ce scapă printre fălcile tot timpul încleştate a unui penal încă nedovedit !

  2. #2

    „indiscutabil, au o selecție mai bună a cadrelor în raport cu partidele clasice”….? adica ? vor performa mai bine pentru …..?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint