Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Bunicuțul neastîmpărat

Cînd nebunu’ a început să tragă cu tunu’, coana Europa a ajuns la concluzia că Donald Trump și-a revenit, în sfîrșit, și n-o să mai ciupească jurnalistele de popou și nici n-o să mai umple cu dulceață din sîrmă ghimpată galoșii musafirilor mexicani. Fiindcă domnul Goe s-a maturizat brusc, sărind de pe căluțul de lemn direct în portavionul cu jucării nucleare.

N-a trecut nici o jumătate de an de cînd proaspătul președinte al SUA îi ofensa pe chinezi ciripind la telefon cu o doamnă din Taiwan și acum îl vedem curățindu-i drăgăstos scamele de pe sacou președintelui Xi Jinping, într-o plimbare romantică printre boscheții din spatele Casei Albe, de care Angela Merkel, sărmana, n-a avut parte.

Surprinzător acest domn care le părea europenilor plecat cu pluta, dar care, odată plecat cu flota spre un alt nebun, ce-i face concurență neloială în Coreea de Nord, riscă să se umple de corectitudine politică de sus și pînă jos.

Nici pe ruși nu-i mai iubește ca-n tinerețe, fiindcă domnul Trump, aidoma lui Traian Băsescu, se desfute cam repede.

Cînd a afirmat că, oricît de departe ar fi răul care amenință Statele Unite, rachetele Tomahawk îl vor stîrpi, cu siguranță că Vladimir Putin a înțeles aluzia, gîndindu-se mai degrabă la răii din bătătură, adică la polonezii și la românii capabili, vorba lui Iliescu, să-i bage maicii Rusia sula americană în coaste.

Nu știu cîți dintre noi, pitulați sub scutul dacic de la Deveselu, vor putea cînta „poa’ să ningă, poa’ să plouă, că am canadiană nouă”. Dar cum stă în Firea noastră să ne băgăm singuri calul troian în sufragerie, puserăm la cale înălțarea statuii de bronz a lui Ronald Reagan în buricul Bucureștilor, să ne apere de deochiul rusesc cînd bunicuțul Donald Trump le va arăta nepoțeilor săi ce se plimbă de-a bușilea prin Casa Albă cum poate un butonaș roșu să facă lumea praf.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

2 comentarii

  1. #1

    Excelent , Maestre , esti tare,punct ochit punct lovit !

  2. #2

    Daca am numarat bine sunt 22 de randuri in care ,plecand din trecut,traversand prezentul,ni se infatiseaza viitorul in mod genial.Sute de analisti geopolitici n-o spuneau mai bine,mai sintetic.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint