Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cea mai scumpă șapcă din lume

Șapca de prost gust pe care Donald Trump i-a îndesat-o lui Iohannis pe ochi pecetluiește jocul de-a Baba oarba pe care România continuă să-l practice cu o Rusie isterică și cu orgoliul rănit și care nu va schelălăi cînd va fi călcată pe coadă ci va mușca.

Fără să-și dea seama, Klaus Iohannis s-a transformat în agentul electoral al lui Vladimir Putin, care și-a anunțat deja conaționalii că-i nevoit să mai zăbovească încă cinci ani la Kremlin spre a stăvili agresiunea violatorilor yankei din Caracal cu ajutorul rachetelor de croazieră rusești, dispuse să-și petreacă concediul în România.

Cînd Hrușciov le-a băgat americanilor rachetele în coasta Floridei, pitulîndu-le în lanurile de trestie de zahăr cubaneze iar războiul rece era gata-gata să se transforme într-unul fierbinte, reacția rapidă, inteligența și tactul diplomatic al lui John F. Kennedy de-ai arăta ucrainianului pisica de sub butonul roșu le-a îngăduit adolescentului Trump și pionierului Iohannis să se întîlnească la maturitate în timpul vieții noastre și nu în timpul vieții altora.

Locul Cubei l-a luat de data asta o insulă de latinitate din estul Europei, pe care Donald Trump încearcă să o transforme în călcîiul vulnerabil al maicii Rusii, transferînd bazele militare dintr-o țară păgînă mai aproape de Dumnezeu, lîngă mănăstirile noastre din Moldova, ale căror clopote bătrîne se pot auzi pînăn-n Transnistria.

Care-i prețul plătit că vom umple blagienele curți ale dorului cu mestecători de gumă din Chicago și că vom culege sub slava stătătoare a Valahiei lui Ion Barbu nu hribi ci ciupercuțe atomice?!

Dacă Fidel Castro l-a mozolit pe Hrușciov spre a le băga rușilor în venă zahărul, tutunul și romul cubanez la prețuri prohibitive, pe Iohannis orice strîngere în brațe a lui Donald Trump îl costă cam cît chiria la cele cinci case ale sale pe o perioadă de o mie opt sute de ani.

Nimericul meu prevestitor de rele, pe care l-am comis acum un an, pică nu ca cireașa pe tort ci ca bomboana pe colivă:

 

Se dezvățară iaca să lăcrimeze ochii

De cînd ne scoase Donald din cloaca Europii

Punîndu-ne pe limbă transplant din păr de cîine

Ca să mîncăm de-acuma numa muscali pe pîine.

Noi i-am mînca pre dînșii că sîntem pui de lei,

În pauza în care n-or să ne pape ei.

 

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

2 comentarii

  1. #1

    Domnule Dinescu, sa trăiți! Respect din Canada!
    Dvs uitați că criza din Cuba s-a încheiat după ce americanii si-au retras în secret rachetele nucleare Jupiter din Italia și din Turcia. 10 siteuri in Italia si 5 siteuri in Turcia. Nj un site ca la Deveselu…sau in Polonia…Abia dupa ce au plecat americanii de acolo, rusii au iesit din Cuba cu raketele lor. Victoria a fost de fapt sovietica, ceea ce se contureaza si la Deveselu. Istoria se va repeta. Acum miza e polul nord si luna, apoi Marte.

  2. #2

    Trump i-a daruit lui Klaus o sapca de 1 usd, made in China , pe care scria Make…. pe care Klaus il purta mandru, zambind, de fapt ranjind. La unele chefuri se mai obisnuieste ca unul dintre invitati, deobicei cel mai naiv, prostut, sa fie facut manga , ca mai apoi sa i se scrie pe frunte ceva, de ex : Mache. Dupa ce respectivul se trezea, vazind buna dispozitie a celor ce se uitau la el, era si el bine dispus. Stia Trump de schema respectiva ?Seamana cele doua intamplari sau doar mi se pare mie ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.