Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cîinele mic e căţelandru şi la bătrîneţe

Acum vreo paișpe ani, cînd Teodor Meleșcanu a încercat să-și tragă un partiduț cu scară liberală, am scris un pamflet numit Loc de lovit cu capul.

Cum evoluția politică a domniei sale se potrivește precum o mănușă vorbei populare “Cîinele mic e cățelandru și la bătrînețe”, văzîndu-l pe fostul șef al SIE cum dă din coadă, cum se gudură și cum se învîrte printre picioarele candidaților la președinția României, am simțit nevoia să-l mai blagoslovesc o dată:

Loc de lovit cu capul

Cumsecade ca un stîlp de telegraf pe care orice tîrgoveţ poate lipi, fără probleme, o etichetă ca să anunţe că închiriază apartament, că a pierdut o potaie sau că vinde borş la domiciliu, Teodor Meleşcanu s-a mişcat totuşi sub bisturiul alunecos al ministrului de Justiţie care a încercat să-i aplice pe obraz o aluniţă liberală.

De data asta nu putem afirma că operaţia a reuşit, dar pacientul a murit. Dimpotrivă. În ciuda operaţiei estetice ratate, pacientul e din ce în ce mai zglobiu.

Sigur că, la cîţi negi pedeserişti şi-a extirpat pînă acum, o aluniţă cu păr în plus n-ar fi dat chiar rău pufăitului liberal din trabuc.

Numai că Meleşcanu aplică tactica văduvei cochete care nu se grăbeşte la remăritat atîta vreme cît în jurul ei divorţurile sînt în toi.

Cald ca o brînzoaică şi accesibil pentru orice buzunar, Teo poate fi, consecutiv şi cu tandreţe, orice. Adică şi socialist, şi ţărănist, şi liber-schimbist, şi pedeserist, şi liberal, şi pedist, şi popular, ba chiar şi o ţîră ungur, dacă această funcţie n-ar fi percepută ca o impoliteţe la adresa lui Vadim (deşi, la cît a scăzut pe piaţa liberă preţul flegmelor pe care Crăişorul le expectorează atît în organul partidului, cît şi în sălile de tribunal, riscul poate fi asumat).

Nu ştiu de ce, dar anunţul şugubăţ pe care l-am citit cîndva pe zidul unei case din Bucureşti, „Loc de lovit cu capul”, îmi aminteşte de locul comun numit Teodor Meleşcanu.

Privit şi citit cu simpatie de trecători, pînă la urmă nimeni nu s-a lăsat îmbiat, iar tencuiala cu pricina a rămas neatinsă.

Am eu o presimţire că la alegerile locale din vara asta partidul domnului Meleşcanu nu va produce prea multe cucuie electoratului.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

2 comentarii

  1. #1

    Excelent articol !!!! Comparatia cu stilpul de telegraf merita completata: punctul de orintare si descarcare a unora, care, dupa citeva beri, simt anumite nevoi la care nu se poate spune ‘nu”fara sa-ti uzi pantalonii….Dar stilpul de telegraf poate fi util multora…
    Voiosul Melescanu ..cui ?

  2. #2

    Totusi v-ati inselat cu Vadim in 2000…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint