Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cînd străbunica discuta cu norii

Acu’ trei zile, paznicii viei mele de la Cetate m-au anunțat îngroziți că, pe la șase jumătate după-amiază, domnul Verestoy Attila a tăbărît cu parul pe parcelele de Merlot și Cabernet din vîrful dealului, dezbrăcîndu-le total de frunze și struguri, apoi, smulgînd în treacăt acoperișul unei magazii, a cotit-o, călare pe un nor de chiciură, spre satul învecinat, să le arate țăranilor cît de repede a învățat natura patriei noastre să facă strip-tease, după ce atîta amar de vreme a pozat în fată cuminte.

Cum de a fost posibil ca strămoșii săi să se întoarcă smeriți de la porțile Romei fără să provoace nici o stricăciune, iar acest individ cu drujba sub șa să schingiuiască fără pic de milă clima, de la Odorheiul Secuiesc pînă la vărsarea Dunării în Marea Neagră?

Nici romanii, prin celebrele lor apeducte, n-au pompat atîta H2O în colibele dacilor cît a reușit să bage Verestoy în sufrageriile țăranilor, neuitînd să le servească, la desert, și o grindină cît oul de bibilică.

Adevărat îi că în ultimii ani învățăceii săi de origine latină, germană sau libaneză și-au întrecut cu asupra de măsură maestrul, numai că s-a împămîntenit deja ca fenomenul bărbieririi pădurilor pînă la sînge să poarte numele frizerului exilat pe malul Snagovului de frica secuilor care vor să-i mănînce ficații de gîscă îndopată cu lemn.

Unde sînt vremurile cînd străbunica mea, polemizînd cu Institutul Meteorologic, știa precis la ce oră o să plouă, intrînd, aidoma pădurilor bătrîne, într-un dialog metafizic cu norii de deasupra casei noastre și pe care sper că serviciile secrete or să-l publice odată și odată în presă?

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

2 comentarii

  1. #1

    Pai si Busu are acasa un porc pe care-l verifica-n gura de paie in fiecare dimineata.

  2. #2

    adevarul o sa-l aflam peste cativa ani dupa ce romanii au sa-si dea seama ca imnul
    se adreseaza lor nu nationalitatilor conlocuitoare iar bascalia balcanica va fi inlocuita
    de autosarcasmul aristotelic platonian.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint