Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cine-a lăsat drulăii afară?

A trecut cu greu o săptămână de la demisia lui Dacian Cioloș din funcția de președinte al USR și, deja, partidul se simte mult mai bine. probabil că în forurile interne de analiză și strategie se deschid șampanii peste șampanii, se ciocnește și se țin toasturi pentru fiecare like în plus la postările de pe Facebook. A fost redescoperit adevăratul spirit al Uniunii Salvați România, partidul crește constant de șapte-opt zile, ca după o supradoză de Viagra. Se vede că în frunte se află acum un luptător, un om capabil să lupte cu mafia, așa cum vechea conducere n-o făcuse niciodată. Încă o săptămână, maximum trei, iar AUR va scădea în sondaje până pe locul cinci, după UDMR, iar USR va lupta de la egal la egal cu PSD pentru locul întâi. Evident, nu chiar așa stau lucrurile, dar gașca anti-Cioloș din USR este capabilă să-și închipuie că asta este realitatea.

Încă din primul discurs ca președinte interimar, Cătălin Drulă s-a arătat războinic, neîndurător, pus pe treabă. A promis că partidul va face opoziție pe bune, ceea ce a liniștit pe toată lumea. După o săptămână, modificările de viziune se văd cu ochiul liber. La televiziuni au început să apară, din nou, comunicatorii agresivi, care fuseseră puțin trași pe linie moartă. S-a întors discursul obraznic, pe punctaj, însoțit de întreruperea partenerului de discuție și de încercarea de a fragmenta orice dezbatere cât de cât serioasă. Drulă însuși mână-n luptă caravana luptătorilor de gherilă, anunțând proiectele pe termen lung ale partidului: vom cere socoteală, vom protesta, vom chema în fața națiunii, așa nu se mai poate!

După nici măcar un an la guvernare și după ce, timp de trei ani, au tot pierdut alegători și simpatie, useriștii lui Drulă au, deocamdată, o misiune imposibilă: să-i apere PNRR-ul lui Ghinea. Parte din echipa de uneltitori care l-a susținut pe Dan Barna până aproape de ruperea partidului, profund implicat în gonflarea filialelor locale aproape inexistente pentru a aduce mai multe voturi favoritului său, Cristian Ghinea le-a pus colegilor în brațe o bombă cu efect întârziat. Cum nici membrii USR nu știau și nu știu nici acum ce „reforme“ restrictive a mai strecurat închipuitul fost ministru a Fondurilor Europene prin planul de redresare, se descurcă și ei cum pot, cu subiecte la prima vedere. Deocamdată le este ușor. Trebuie să apere plafonarea pensiilor pe următorul sfert de secol. Oricum pensionarii sunt, pentru ei, ființe inferioare și un electorat care nu i-a interesat niciodată. Problema o să apară atunci când vor trebui să justifice eliminarea scutirii de impozitul pe venit pentru IT-ști. Aia da, va fi o încercare. Atunci se va vedea adevărata influență a lui Ghinea în partid. Dacă vor fi dispuși să-l apere în continuare, cu prețul pierderii a 200.000 de voturi, sau dacă, în cele din urmă, se vor dezice de el. Dar până atunci mai este, au timp să-și facă o strategie. Cum timp să-și facă strategii și programe au tot avut din 2016. Dar asta nu i-a împiedicat să intre la guvernare complet nepregătiți, fără a ști mare lucru despre ministerele la care spuneau că se pricep.

Astăzi, locul de gargaragii ai politicii a fost ocupat de AUR, care a copiat metodele USR din mandatul 2016-2020. Ar trebui ca Drulă să iasă zilnic cu ranga în mână, el însuși, și să mai distrugă câte o tonetă pentru a recupera, cu greu, o parte din avansul pierdut.

USR ar fi putut acum să scoată din sertare proiectele lor care cu adevărat ar salva România din crunta criză economică ce se apropie. În lipsa proiectelor, însă, scandalagiii reprimați în ultimul an își curăță cu frenezie vuvuzelele, își șterg de praf tobele și boxele și se pregătesc să reia tămbălăul de acolo de unde-l lăsaseră. Asta până s-or prinde și simpatizanții lor că drulăii latră, în timp ce nivelul lor de trai se duce dracului în cap.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint