Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cîți meleșcani încap într-un Iohannis

Estonia s-a transformat în Vestonia după scorul de maidan cu care a învins România la cel mai important sport politic practicat pe terenul organizațiilor mondiale: “Tragerea sforilor prin spatele adversarului adormit”. Chestie ce ne obligă să croșetăm pe tricoul centrului înaintaș Klaus Iohannis versurile amare ale lui Anton Pann: “Dacă nema putirința, ce mai chichirez gîlceavă”.

După ce s-a dat cocoș la Sibiu că i-a căzut Coana Europa cloșcă și că el e starostele politichiei externe românești, comunicînd prin canale ascunse nu doar cu ogeacul doamnei Merkel, acum a dat-o la întors că Mița Biciclista i-a pus piedică la guvern cu ajutorul bocancului lui Netanyahu și că Teodor Meleșcanu – celebrul bese-n cizme al diplomației mioritice – a ciocnit o cupă de șampanie cu sine însuși văzînd că un domn senil îi zîmbește cu subînțelesuri adînci din oglindă, pentru ca mai apoi, la negocieri, să mănînce și fața de masă pe care răsturnase cheseaua cu dulceață, crezînd că e clătita uriașă rezervată de ONU României.

Cum un mare poet francez a afirmat că leul nu-i altceva decît o concentrație de berbeci bine asimilați, conchidem și noi că Iohannis e și el o chintesență de meleșcani atît de bine asimilați încît se confundă unul cu ceilalți.

 

1 comentariu

  1. #1

    Bănuind că nu mai are nici o şansă de a fi reales preşedinte de către români, că de către ceilalalţi ar fi prea riscant să se forţeze din nou o furăciune urdinară, cum a fost cea din 2014, stăpânii s-au gândit să scape de el, cum altfel decât promovându-l ! Să se spele pe cap cu el , dar să arunce apa cît mai departe de hotarele României !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.