Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Clopote mute

Nu înțeleg de ce ținem noi cu tot dinadinsul să le luăm maghiarilor dreptul la suferință, îndemnîndu-i să țopăie de fericire că acum o sută de ani le-am smuls Ardealul de sub picioare.

Sunt uluit că pînă și păstorul de îngeri Andrei Pleșu nu mai poate respira din pricina sincerității lui Kelemen Hunor, care a afirmat că maghiarii pe care îi reprezintă nu au cum sărbători centenarul, de vreme ce nunta noastră corespunde istoric cu parastasul lor. În loc să ia exemplul românului verde Klaus Iohannis, care le-a dat secuilor cu tricolorul pe la nas nu cumva să-i apuce strănutul cînd, cu mîna la piept, cîntă el Deșteaptă-te, Române!, Kelemen Hunor, ca mirele incorect politic, refuză să se bucure că i-am furat mireasa și am lăsat-o borțoasă.

Victime ale unei memorii selective, ne dedulcim, iacătă, cu stafidele din cozonacul amar al Primului Război Mondial, îndemnîndu-i pe maghiari să fredoneze muzica de fanfară pe care trupele române au mărșăluit pe bulevardele Budapestei, încercînd să strivească cu bocancii steaua roșie de pe căciula lui Bela Kun, în schimb nu îndrăznim să-i cerem înapoi lui Klaus Iohannis clopotele de aramă pe care străbunicul său Mackensen le-a furat de la gîtul bisericilor noastre ortodoxe, rămase mute vreme de cinci ani.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

2 comentarii

  1. #1

    Cind o coti soferul pe Centura, nea Mircea ar trbui sa zica Danke Schon. Asta ca inca e palpabila. Putin a mai ramas din industria pe care niste nemtalai au adus-o transformind tara intr-un stat modern . Feudalii boiernasi urmau exemplele rusesti cheltuind agoniseala la Paris. Tot rusii vor ca romanii sa ramans rindasi , palmasi, iobagi cumparand produse facute in fabricile lor( si-alea aduse din Germania)

  2. #2

    Articolul pare a fi desprins din Tragedia umana-opera a scriitorului maghiar Madach Imre(un clasic al literaturii universale). In Tabloul IV, plasat in Egiptul antic, faraonul atotputernic, deranjat de strigatele de durere ale sclavilor biciuiti de zbiri ii porunceste ministrului Lucifer sa puna capat vaietului multimii. ”Spiritul negarii” ii raspunde: Nu pot! Nu pot! Il are-n drept prostimea. L-a mostenit cu jugul impreuna.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint