Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Coronavirusul, pseudonimul penibil al ciumei

Arta a cochetat cu moartea la Carnavalul din Veneția pînă cînd măștile fascinante și grotești pe care turiștii și le-au tras fericiți pe meclă au fost înlocuite brusc cu o botniță albă ca un semn că moartea și-a pierdut simțul umorului.

Trebuie să fii cel puțin naiv ca să-ți închipui că acea cîrpă legată la nas te poate feri de deochi și de trecerea într-o lume mai bună.

Se știe că persoanele antipatice care vor să trăiască mai mult decît altele mor ca proastele și ca proștii în timpul vieții ronțăind boabe uscate, fugind de ele însele prin parcuri, chinuind-ul pe “fratele porc” cum frumos îi zic organismului vechii călugări, încît nu-i de mirare că ăl de-a inventat jogging-ul a murit din pricina joggingului dupa ce i-a explodat inima.

Plîngîndu-ne de criza botnițelor cădem în ridicol atîta vreme cît microbul coronavirusului găsește și găuri mai puțin îmbietoare ca să pătrundă în noi.

Orășelele italiene în care locuitorii, la îndemnul autorităților locale, s-au baricadat în case după ce au devalizat supermarketurile, par mai lipsite de haz decît cetățile evului mediu unde ciuma dansa din buric în fața cioclilor si a preoților, în fum de tămîie și smoală.

Să-i pui în plin secol 21 unui microb cu ochii migdalați coroană de rege și să nu-i poți veni rapid de hac după ce te-ai cocoțat pe lună și ai inventat avioane invizibile de un miliard de dolari bucata, adica salariul pe 20 de ani al tuturor doctorilor dar mai ales al pacienților din Romînia, ce demonstrează asta?

Întîi că oamenii politici ai acestui secol sînt de o mediocritate criminală și apoi că am fost și am rămas sclavii fricii de moarte de care nici civilizația nici cultura nu ne-au vindecat. Carnavalul din Veneția s-a terminat. Cel din România abia începe.

2 comentarii

 1. #1

  Maestre, ai din nou dreptate.Concluzia trista este ca omul este limitat, ca nici o inteligenta artificiala nu ne face super oameni, ca in fata bolii suntem la fel ca animalele, neputinciosi.Noroc ca inca nu ne-am pierdut umorul.Degeaba avem aspiratii spre Univers: “Universul ne-o trage”, zicea Dr.House.

 2. #2

  Foarte bun articol, dar mai avem un virus :
  Tot bâlciul ăsta al lui iohanus mi-a adus aminte de jurământul modern al celui intrat la grădiniţă :
  Jur !
  Cu- o mână pe oliţă
  Şi cu-n deget în guriţă:
  Cît voi fi la grădiniţă
  N-am să …pup nici o fetiţă.
  Dar când am să cresc mai mare
  Jur s-o….pup pe-educatoare !
  Cam aşa fac şi ăştia în frunte cu cel din dealul Cotroceniului, parcă spurcat de şederile unora ca Băsescu şi Iohanus :
  Promit mai întâi marea cu sarea ca mai apoi să nu vedem decât jalea şi să ne apuce marea disperare !
  Şi cum sasul a crescut mare, mai ales la propriu, uriaş din pdv prezidenţial , a început să se ţină de cuvânt :
  A început cu PSD-ul şi vrea să contiunue cu România. Dar nu să le pupe, ci să le violeze în grup infracţional constituit !
  Pentru asta însă trebuie să devină nu doar mare, sau uriaş, ci de-a dreptul Titan , fapt ce-l poate realiza doar prin modificarea regulamentului Grădiniţei Maicii Domnului, cum mai este numită România şi transformarea ei în grădiniţă prezidenţială !
  P.S.
  Acuma să recunoaştem că a-l numi pe unul ca Câţu, un fel de cuţu – cuţu , mâna dreaptă, cu care mai toţi se şterg la fund mi se pare mult prea mult !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.