Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Crime cu miros de pandemie

În vreme ce-n largul oceanului patru scafandri s-au repezit cu cuțitele asupra unei balene, să-i taie otgoanele plasei de pescuit ce-o ținea prizonieră, la noi patru polițai au ajutat un om al străzii să moară elegant în timpul vieții cu brățări la mîini și la picioare.

După un „dialog neprincipial“ cu niște chelneri foarte principiali, sinucigașul ratat care se aruncase fără succes în fața unor mașini a reușit, ca la Surprize-surprize, în urma impactului cu forțele de ordine. să-și reîntîlnească mama plecată de aproape un an pe cealaltă lume.

În aceeași zi, un alt coleg de breaslă, cu o „atitudine neadecvată“, a fost zvîrlit de pe targă și pus la fermentat în fața Spitalului Floreasca, fără ca vreun creștin să se aplece asupra lui cît fu ziua de lungă.

Dacă ar fi avut coronavirus în nara stîngă, pacientul englez ar fi fost gugulit și plimbat cu izoleta, i s-ar fi făcut clismă cu compot de piersici și i s-ar fi deschis o pîrtie printre netrebnicii canceroși pe care nu-i mai numără nimeni și care le ocupă ilegal pătuțurile acestor bolnavi de elită ai neamului, în jurul cărora bîzîie bărzăunii nației care ne vor binele cu forța, culegîndu-ne polenul mătreții din creștet, să-și umple ei stupul cu mierea pandemiei extrasă din lanurile nesfîrșite de combinezoane și măști.

Dacă ar fi murit în Afganistan, la catafalcul celor doi alconauți ministrul Vela ar fi lăcrimat și i-ar fi ridicat post-mortem în grad, iar președintele Iohannis și-ar fi ținut mîna pe portofelul de la piept în semn de compasiune.

Într-o țară mai bună, cele două crime petrecute în stradă și cu autori foarte bine cunoscuți ar fi trebuit să producă un cutremur al societății.

Din nefericire pentru noi toți, în urma celor două cadavre lipsite de interes care vor îngrășa cimitirul săracilor nimeni nu va trage vreun semnal de alarmă.

Să nu fim totuși nedrepți. Pe unii îi doare această situație. Îi doare în cur. Fiindcă atît la Palatul Victoria, cît și la Palatul Cotroceni, două mîini ferme vor trage, ca Vasile Roaită, de mînerele closetelor oficiale.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

4 comentarii

 1. #1

  N-am priceput nimic din articol, desi l-am citit de doua ori.
  Sorry, maestre, dar daca ai altceva de lucru nu mai scrie cacaturi. Te rog frumos.

 2. #2

  „bărzăunii nației care ne vor binele cu forța, culegîndu-ne polenul mătreții din creștet”
  Uau. Adica ne ciugulesc in crestet, zici? Asa era si cand erai exilat pe o boaba de piper, cu precizarea ca boaba de piper era bine umflata de la diferite inmuieri succesive si nu mai prezenta asperitati.
  Ori gresesc?

 3. #3

  …acum mi-a traznit ca de fapt ai confundat, Maestre, boaba de mazare cu boaba de piper.
  Boaba de mazare era mai dulce. Chiar daca era alunecoasa, nu gluma.

 4. #4

  Eu am priceput binecunoscutul imor dinescian, unul ceva mai greu de înţeles, sau de digerat de unii, dar n-am înţeles de ce nu mi-a apărut un comentariu cuminţel cu un video nostim, la fel ca şi prestaţia lui Orban al nostru, dar mai mult de-al lor !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint