Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cum am ratat eu scaunul cu patru picioare de la Cotroceni

După ce ani de zile și-a înmuiat batistuţa de la piept într-o esență de patchouli extrasă din brînza neaoșă de burduf, naţionalistul de operetă Rareș Bogdan și-a imaginat că țara noastră ar putea fi condusă de cel mai ciudat personaj al basmului românesc: Jumătate-de-om-călare-pe-jumătate-de-iepure-șchiop.

Adică de Klaus Iohannis călare pe Ludovic Orban.

Nu știu cum a măsurat cantitatea de om din sasul Iohannis, nici cantitatea de iepure șchiop din jumătatea de ungur a lui Orban, dar abuzul de românism verde tras pe nas în boiangeria Realității TV pare să-i fi căzut greu la lingurică, de-a ajuns să se dreagă la Bruxelles cu o ciorbiță de potroace austro-ungară în urma căreia a pus la cale o parodie de Unio Trium Nationum.

Un prieten din secuime m-a sunat acum trei luni disperat să-mi spună că singurul leac împotriva combinației sinistre dintre un neamț care s-a hrănit cu cadavrul intrat în putrefacție al lui Liviu Dragnea, o jumătate de ungur care nu-și găsește cealaltă jumătate și un naționalist român reşapat ar fi candidatura mea la președinția României, propusă chiar de UDMR: „Gîndește-te, frate, ce frumos ar suna ca, după ce românii au ales la Cotroceni un sas îmbufnat, ungurii să aleagă un român care le descrețește frunțile cu politica și delicateţurile sale”.

Kelemen Hunor, speriat de o asemenea trǎsnaie, a refuzat să intre în istorie, preferînd să rămînă doar în literatură. Din bolboroseala sa am înțeles că pastorul Tökés nu mă mai iubește ca în tinerețile noastre revoluționare și că, fără ștampila funcționarului lui Dumnezeu, o să rămîn în continuare un pîrlit de pamfletar.

Drept care, spre a-i face o bucurie lui Rareș Bogdan, declar astăzi că din pricina ungurilor n-am reușit eu să devin președintele României.

2 comentarii

  1. #1

    Dom’ Dinescu, vezi ca unii zic ca esti omul rusilor, ceea ce inseamna ca nu te vor vota niciodata, chiar si cand prin absurd ai candida.

  2. #2

    Nea Kelemen este clar candidatul cel mai potrivit: ungur (HUN) din stanga, dar daca-l iei (citesti) din dreapta este roman (RON), cum ar veni, sunt indicii ca e de-al nostru ! VOTATI HUNOR !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.