Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cum ar fi arătat istoria lumii dacă Iisus apuca să o facă pe Maria Magdalena guvernatoare a Ierusalimului

Nu în zadar zugrăvit-au pictorii noștri ortodoxiști icoane cu Măicuța Domnului purtînd ie românească brodată cu altițe și bibiluri. Fiindcă după mai bine de două mii de ani de la intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim călare pe măgar, un vizionar teleormănean repetă figura, intrînd apoteotic în noua capitală a Israelului, călare pe paracopitatul răpciugos Teodor Meleșcanu.

Dacă podul de flori de peste Prut al lui Ion Iliescu s-a prăbușit lamentabil sub greutatea drujbelor și a sarsanalelor cu kilcă sărată cărate cu cîrca de frații basarabeni, podul de flori al lui Liviu Dragnea pare o construcție mult mai sofisticată, bazată pe calcule și probabilități politice atît de primejdioase, încît frații noștri de peste Iordan, vînduți de nea Nicu en-gros și la bucată, vor păși cu șovăială peste el, de vreme ce România va deveni, cît de curînd, o țintă a terorismului islamic. Pentru că junii musulmani, care s-au simțit, vorba aia, ca în sînul lui Avraam pe malul Dîmboviței, vor avea revelația că le trage covorașul de rugăciune de sub șezut tocmai șeful unui partid cu rădăcini naționaliste și antisemite, înamorat subit de poporul ales. Să nu uităm că Brucan și Petre Roman n-au dansat decît o vară sîrba-n căruță alături de flăcăii cu ochi albaștri ai lui Ion Iliescu, care i-au azvîrlit din mers, spre a se cocoța cu mic, cu mare în Parlament pe vidanja din care Tribunul își extrăgea cu smerenie vlaga-i scatologică.

La prima vedere, Liviu Dragnea joacă tare, decuplîndu-l cu mînuța Vioricii pe Klaus Iohannis de Donald Trump sau, mai bine zis, lăsîndu-l și futut, și cu banii luați, dacă socotim că giugiuleala de mai an de la Casa Albă ne va costa aproape trei miliarde de dolari.

Din păcate, toată tărășenia cu ambasada României plimbată de la Ana la Caiafa ține de mica șmecherie cu ghivent a unui actoraș de provincie, care, aidoma peștișorului ce-și lipește ventuza de burta rechinului spre a scăpa de răpitorii mai mici din ocean, e disperat să-și sudeze buzele de bucile lui Donald Trump pentru a-l urma în toate cele, indiferent de consecințele nefaste ale unei asemenea îmbîrligături.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

1 comentariu

  1. #1

    Chestia asta cu „Mircea fa-te ca lucrezi” este o mare minciuna si o manipulare pe care am auzit-o de multe ori, perpetuata de prosti si ignoranti…Ion Caramitru nu a spus niciodata cuvintele astea, el a spus : „Mircea, te prezinti si tu spui, arati ca lucrezi, la un apel”…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint