Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cum l-a deposedat Mircea Geoană pe Băsescu de vise

În istoria românilor un singur domnitor a avut privilegiul de a fi adjunct al trupelor creștine din Europa, Iancu de Hunedoara, care l-a secondat pe cetățeanul maghiar de origine poloneză Vladislav al III-lea Jagiello în bătălia de la Varna, unde înfumuratul fugărit de osmanlîi și-a pierdut de emoție capul prin bălării.

Pe flancul estic, și Mihai Viteazul, și Ștefan cel Mare au cochetat cu titlul de atleți ai creștinătății, dar din păcate n-au ajuns decît la înălțimea lui Emil Constantinescu, adică niște bieți lideri zonali.

Ursitoarelor li s-a pus pata în secolul 21 pe copilul unui general din trupele de la Varșovia, Ioan Geoană, blestemîndu-l să ajungă în tabăra adversă tatălui său, unde, dezbrăcîndu-și cu de la sine putere pielea de prostănac pe care cu anasîna i-a pus-o Ion Iliescu în spinare, s-a transformat, aidoma porcului din poveste, în prinț adjunct al trupelor NATO de pe întregul mapamond.

Neam de macaronari cum sîntem, ar fi trebuit să ieșim pe la răspîntii exclamînd “Miracolo, miracolo!” fiindcă nici dracu’ nu și-ar fi închipuit o asemenea metamorfoză. Învinsul lui Traian Băsescu la prezidențiale s-a ridicat din smîrc furîndu-i matrozului chior visul de-o viață: acela de a se îmbăta mangă într-o popotă NATO. Trădat de versul eminescian “dară ochiu-nchis afară înăuntru se deșteaptă”, Băsescu nu mai îndrăznește nici măcar să clipească în fața lui Geoană, fiindcă funcția doboară gradul.

Printr-o fericită coincidență, după ce Simona Halep, întoarsă în țară cu copia de argint de la Wimbledon, a primit din mîna Preafericitului Daniel crucea patriarhală, Mircea Geoană, întors și el ca proprietar al farfuriei originale de la Deveselu, a primit din partea nefericitului Putin “crucea și dumnezeii mamei lui”.

Nouă ne rămîne de deslușit care dintre cele două cruci e mai importantă.

2 comentarii

  1. #1

    Acum trei ani, Geoana facuse PSRO, inpreuna cu Vanghelie, si obtinuse mai putine voturi decat unii consileri municipali. Apoi, s-a dus de unul singur la usa PNL, si a fost dat afara. Acum asta e lider? Nu, tovilor, este semn ca asa-zisele autoritati civile nu au nimic de spus in fata coloneilor, ceea ce ne ajuta sa negam si celebrul mit occidental al controlului civil al armatei. Si mai este semn ca “aliatii” nu dau doi lei pe voturile romanilor, si liderii alesi de ei. Nu uitati sa votati din nou, si sa va bazati pe NATO.

  2. #2

    Pe surse: toate femeile politruce pe care le-au intrebat daca nu vor postul au refuzat oferta. Asa au ajuns la Geoana.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.