Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cum reușesc greșiții naturii să schimbe natura lucrurilor

Prost înțeles, ministrul Învățămîntului a fost degeaba înjurat cînd a propus să se desființeze manualele alternative, pentru ca elevii să devină prizonierii fericiți ai unui singur manual.

El, sărmanul, știind că Guvernul e falit, visa editarea unui singur exemplar, care să fie numai al său, spre a se simți dimineața, la răsfoirea primelor pagini, elev în clasa întîi, ca mai spre seară, la părăsirea cabinetului, să calce a popă cu bacalaureatul la zi.

Așa cum băbuțelor sosite la sfîntul maslu Biserica nu le impune căratul cărților de rugăciune în papornițe atîta vreme cît Preafericitul grăiește singur din ceaslov, Liviu Pop, răstignit pe Manualul Unic, îi va scuti pe elevi de povara ghiozdanului cu manuale alternative fiindcă, așa cum se zice în popor, învățătura multă te strică la cap.

Prost înțeles a fost și Donald Trump cînd a propus înălțarea unui zid impenetrabil între Mexic și SUA. Sub pretextul stăvilirii fomiștilor mexicani, vizionarul Trump a conceput în realitate un mecanism cu bătaie lungă, ce va împiedica golirea Statelor Unite de cetățenii cu drept de vot.

Sătui de mecla aducătoare de nenorociri a acestui greșit al naturii în urma căruia înflorește ura, iar sîngele mustește în lăcașurile proiectate să aducă fericire, înseninare și distracție, americanilor li se va face dor de ducă și de preeria mexicană amirosind a cimbrișor sălbatic, așa cum odinioară, cînd tanti Merkel era pionieră redegistă, nouă ni se făcea dor de Refege.

Atunci se vor izbi bizonii cu frunțile de zidul rușinos al lui Donald Trump, cum se izbesc profesorii români de Ministerul Învățămîntului.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

9 comentarii

 1. #1

  Maestre, de ce iti dai cu parerea ca Gigi Contra. Urechistu’ ? Trebuia terminata odata spagareala cu manualele alternative pentru ca nu a dus la nimic bun. Cel mai bine e sa o faca un prost , ca nu are nimic de pierdut…
  Cunostintele de baza ar trebui sa fie similare (chiar uniforme) si consolidate pentru toti elevii, cel putin pana cind se termina cu examenele de „admitere”.
  Editurile doritoare de contracte cu statul nu au decat sa tipareasca carti, culegeri care sa fie FACULTATIVE, pentru munca suplimentara a elevilor. Sa cumparam in cunostinta de cauza , nu obligati…

  Tine-ti cont maestre ca un elev care isi da seama la examenul de capacitate ca a invatat in clasa a 5-a din manualul gresit nu mai are cale de intors.

 2. #2

  @Stefi draga, unde ai invatat limba romana?

 3. #3

  Problema e prost pusa. In primul rand, nu cred ca trebuie sa li se spuna manuale alternative, ci material didactic din simplul motiv ca ceea ce conteaza este programa scolara; asta-i „biblia” profesorilor. Ce material didactic foloseste o scoala asta e alta treaba, dar ar trebui sa existe consecventa si sa nu se utilizeze mai multe surse; in alte tari elevii nici nu au acces la manuale, profesorii xeroxeaza materialul didactic din surse diferite, dar asta e ca si cum ai spera sa nimereasca orbul Braila. Unii chiar au norocul asta. Sa fim totusi realisti, cand nu sunt bani nu poti subventionata „jde” materiale didactice. Banuiesc ca si in cazul medicamentelor se pune problema tot la fel. Tot asa si la softuri. Modelul pare universal; oameni suntem cu totii.

 4. #4

  Cum de unde , Vaso , din manualul unic .

 5. #5

  Stefi, poate ar trebui sa-i spui lui Vaso si Baltazar unde ai invatat limba romana! Este calr ca nici unul dintre ei nu o stapanesc, atat timp cat unul incepe o propozitie cu un simbol informatic iar celealat nu a auzit de semnele de punctuatie. Deh, scoala dupa manuale alternative.

 6. #6

  Locco – ironia mesajului e involuntara : bine ca vedeti cum scriu altii ca sa ne orbiti cu”calr” si „celealat „

 7. #7

  Vād 6 comentarii si discordia e aici. Āsta da popor unit!

 8. #8

  Dragă Aleku, discordia e singurul lucru care ne ține împreună.

 9. #9

  Suntem un popor ,,destept”la fel ca si ministrii invatamantului.Cei care au trecut pe acolo au avut mai multe idei cum noi sa devenim mai destepti,cea mai buna fiind emanata acum cu ocazia manualui de sport.Lucru este demonstrat de Simona H.ce adus fara sa fie olimpica multi bani in tara.Asa se intampla si cu fotbalistii care nu au stat pe la scoala, ,castiga mai bine decat un politician si nu are treaba cu DNA.Partidul aplica tactica unui conducator din antichitate ce spunea:,,un popor prost este mai usor de condus”.Politicienii au ca exemplu natura:cand intr-un stup apare regina ,ce face,o omoara pe cea batrana,lucrul vazut acum in psd.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint