Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

De-ar fi fost Dan Barna președinte…

În ziua alegerilor prezidențiale din 2019, primul tur, Dan Barna votează la Sibiu, în cadru festiv, după care se urcă într-un avion TAROM și vine la București, la sediul de campanie. Spre deosebire de fostul lui coleg de partid, Dacian Cioloș, care își făcea poze la economic, zburând spre Bruxelles, Dan Barna s-a instalat la clasa business a ATR-ului TAROM. Deh, omul se și vedea președintele țării. Răutăcioșii ar spune că la așa business class, așa președinte…

Din nefericire pentru domnul Barna, pentru USR, pentru PLUS, pentru terasele hipsterimii bucureștene și pentru toată lumea bună, Dan Barna n-a ajuns președinte. A rămas Emerich Jenei cu un autograf lipsit de valoare de la un wannabe, iar presa a rămas fără nici cea mai mică reacție de la Dan Barna în momentul în care au apărut dovezile blatului dintre PNL și PSD, blat care a dus-o pe Viorica Dăncilă în turul al II-lea și l-a lăsat pe Barna cu buza umflată. Omul nu a spus nimic, n-a comentat nimic, de parcă era el însuși parte la blat, de parcă nu candidase decât la mișto, ca să poată să-și deconteze niște zboruri la business class pe perioada campaniei.

Anii au trecut, Dan Barna a pierdut și alegerile în interiorul partidului și a devenit, încet-încet, din ce în ce mai irelevant. Bine, a fost vicepremier în cel mai prăjit guvern al României de dinainte de Guvernul Ciucă, dar asta nu este vreo dovadă de relevanță.

Dacă n-ar fi fost accidentul rutier de pe 31 martie, am mai fi auzit de deputatul Barna anul viitor, în campania electorală pentru parlamentare. Cam atât de activ este omul.

Din toate informațiile legate de accidentul celui-care-dacă-ar-fi-fost-președinte-ar-fi-făcut-și-ar-fi-dres-dar-n-a-fost-să-fie, fiecare reține ce vrea din ceea ce se furnizează mai ales pe surse. Unii au înțeles că oamenii pe trotinetă sunt discriminați și prost tratați. Alții s-au grăbit să ne spună că nu se mai poate cu șoferii ăștia agresivi din București. Alții, dimpotrivă, au sărit la gâtul întregii clase sociale a utilizatorilor de trotinete electrice, închiriate sau personale. Că-s un pericol pe șosele, dar mai ales pe trotuare, unde nu au voie să circule. Că sunt inconștienți și au tendințe suicidale și așa mai departe.

Până la urmă, indiferent ce ne va spune Poliția Rutieră, după o anchetă minuțioasă și competentă, lucrurile sunt extrem de simple. Există filmări, există martori, există o mulțime de lucruri care ne spun că Dan Barna a încălcat legea. Chiar dacă nu ar fi traversat pe roșu, cum spun unii, Dan Barna oricum nu avea ce căuta pe trecerea de pietoni pe trotinetă, în viteză. Legea spune că bicicliștii și conducătorii de trotinete pot folosi legal trecerile de pietoni doar pe lângă vehicul, nu călare pe el. Iar legea are logica ei: un pieton, mergând normal, este mult mai ușor de evitat de către o mașină, în timp ce un manipulant de trotinetă electrică, mergând cu 25 km/h, țâșnește, practic, în fața șoferului, neoferindu-i timp de reacție.

Dan Barna nu mergea agale pe lângă trotinetă, ci gonea, ilegal, cu ea.

Iar asta, cumva, reușește să fie imaginea perfectă a ipocriziei acestor salvatori deosebiți ai României. „Fără penali! La pușcărie! Hoții-hoții, huo-huo! Ce, trebuie să respect legea? Eu? Marș, mă…“

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

5 comentarii

 1. #1

  „Dintr-aceştia ţara noastră îşi alege astăzi solii
  Oameni vrednici ca să şază în zidirea sfintei Golii,
  În cămeşi cu mâneci lunge şi pe capete scufie,
  Ne fac legi şi ne pun biruri, ne vorbesc filosofie.”
  Mihai Eminescu – Scrisoarea III

 2. #2

  „Marș, mă…“. Ba, mars ei! Pe limba de Cloti’ : Marchez, marchez, q’un sang impur, abreuve vos sillons…

 3. #4

  UNA DIN GLUMELE SINISTRE DIN DEMOCRATIA ORIGINALA..BARNA,
  CIOLOS, VOICULESCU…&
  NU CA ALTII AR FI MAI BUNI DAR ASTAIA
  S AU COMPROMIS CEL MAI REPEDE PT.
  NU AUAVUT ” VOLORI MORALE” .
  FRIPTURISTI SI. URECHISTII..IN CE SUNT SI AU FACUT..

 4. #5

  USR-iștii ăștia nu-s în stare să conducă o trotinetă și vor să conducă o țară?!…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint