Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

De ce va deveni volumul de versuri al lui Ion Minulescu „Nu sînt ce par a fi” cartea de căpătîi a președintelui României

Fiindcă paznicul meu de la vie nu prea înțelegea ce înseamnă un ofițer acoperit, am încercat să-i deschid ochii cu ajutorul graurilor.

Ai observat și matale că, pe la șase și jumătate, vreo patru zburătoare aterizează pe sîrmele stîlpilor de înaltă tensiune din apropierea podgoriei, ciripind discret, prefăcîndu-se că admiră răsăritul, și că n-au pic de interes pentru tămîioasa mea românească. Văzînd că nu le bagă nimeni în seamă, după un sfert de oră pleacă, parcă jignite, spre malul bulgăresc. Nici n-ai apucat să le urezi călătorie sprîncenată, că un nor de grindină se abate asupra dealului și parcă o uriașă mașină de scris cu alfabet chirilic începe să țăcăne prin vie, ciugulindu-mi, într-o fervoare textualistă, strugurii cu caracter latin.

Priceput-ai, bade, cum devine chestia? Că dedublații ăia patru erau ofițeri acoperiți?

Fiindcă-l băgasem și mai tare în ceață, i-am povestit că, dintr-o eroare a serviciilor, numele unor foști ofițeri acoperiți s-au rătăcit prin terfeloagele CNSAS-ului. Cu acea ocazie am avut plăcerea de a pipăi cartea de muncă a tovarășului Micky Șpagă de la cooperativa “Ochiul și timpanul”. Dedublarea era cît se poate de rodnică, fiindcă salariul paralel, pe care îl ciugulea pe șestache în fiecare lună, ajungea la opt mii de lei, bașca primele de 1 Mai, de 23 august și de Ziua Recoltei.

Dexteritatea de maimuță cu care sărea de pe scaunul de șef de cabinet al prim- ministrului Dăscălescu în arborele stufos al macacilor acoperiți m-a umplut de admirație. Aventurile sale din codrii de la Scornicești nu l-au împiedicat să devină secretar de stat sub ministrul Transporturilor Traian Băsescu și paznic de taină la urdinișul cabinetului Năstase, cînd veneau bondarii locali încărcați cu polen. Ce complexe de ofițer acoperit să ai cînd marii activiști de partid neacoperiți conduceau România spre capitalism în zbor?

Dumiritu-te-ai ori ba? Dacă nu, o să încerc săptămîna viitoare să-ți explic ce înseamnă a te acoperi cu mătăsoasa funcție de președinte al României.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint