Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Despre plimbarea pe arătură a unora

Se zice despre „fanii anteniști” ieșiți în stradă că sînt proști, bătrîni și săraci. Fraza se spune cu ochii dați ușor peste cap. Poți fi atît de convingător încît să lași senzația că această lapidară definire ar fi cumva și o rezolvare. Că i-ar face mai puțin săraci, mai puțin bătrîni și mai puțin proști.

Așadar, dragă, avem de-a face cu niște săraci fanatizați cu minciuni care trag de maieul lui Badea ca de moaștele sfîntului Varanie, făcătorul de fundații.

Oricum, pentru ochiul versat al celui informat această definire este de ajuns.

Tonul este grav și scîrbit, ca în celebra arie „mahalaua ineptă”.

Foarte probabil sînt niște pensionari pe care noi – noi, cei cu loc de muncă, noi cei contribuabili – îi ducem în spate dintr-un nefericit accident al istorie. Noroc că sîntem băieți de treabă și avem slăbiciunea asta pentru statul de drept, că altfel îi lăsam pe margine, în șanț, și ne vedeam mai departe de drumul nostrul european și nord-atlantic.

Și cine mai sînt ei? Păi, se prea poate să mai fie cei care hrănesc cîinii vagabonzi din fața blocului.

Ce-ar trebui făcut cu acești oameni? Nimic, ei nu sînt materie primă pentru viitor. Timpul își va duce la bun sfîrșit opera. Important e ca pînă atunci să nu mai profite de mila electorală a unor politicieni și să ne consume din resursele noastre, atît de necesare pentru dezvoltarea europeană, democratică și capitalistă.

O fac pentru că sînt manipulați. Li s-au băgat minciuni în cap. De ce nu au fost manipulați cu adevăruri de ceilalți? Se știe că proștii nu pot fi manipulați cu adevăruri. Pentru că proștii sînt și răi.

Ei vor eliberarea Varanului, pentru că îl consideră pe Varan bun. Iar pe statul de drept și pe Justiție le consideră rele.

Aa, apropo, știți de ce s-a murit în timpul războiului, nu? De hemoragie. Da, a fost o epidemie de hemoragie.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

7 comentarii

 1. #1

  Mihaita, in tara asta unii sunt basisti iar altii sunt antibasisti, cum, la fel de bine, sunt si stelisti sau dinamovisti. De ce atachezi la sentimentele cele mai profunde ale acestui neam oropsit?

 2. #2

  Incercand sa fii ironic, ai spus adevarul: „Important e ca pînă atunci să nu mai profite de mila electorală a unor politicieni și să ne consume din resursele noastre, atît de necesare pentru dezvoltarea europeană, democratică și capitalistă.” pentru ca exact asta fac parazitii astia. Dar dintr-un relativism de doi lei ne facem ca nu vedem. Astia l-au votat pe Iliescu si astia il vor vota si pe Ponta. Si apoi o sa vina Mihai Radu sa ne spuna ca hai, totusi, nu e asa rau cu Ponta, ce vreti, sa ne enervam pe cei care l-au votat?

 3. #3

  Nu stiu, cam cretin textul. Mi se rupe de iesirea astora, iar faptul ca au behait pentru „libertate democratie” 1000, 10 mii sau milioane e de fapt egal cu zero. Felix a fost condamnat printr-un proces lung si oriciti oameni ar iesi in strada nu schimba nimic. Nu devii mai bun, mai moral, mai curat daca te apara N oameni in strada.

 4. #4

  Dar n-are adevarul de-a face cu nimic, e dreptul lor si poate si interesul lor sa se manifeste cum vor, in limitele legii si a spatiului personal (Basescu are tot dreptul si interesul sa se plimbe prin supermarket cu nevasta fara ca sa-i bage „tiganca imputita” telefonul in nas, pe bune); daca asta face emisiuni de televiziune si pagini de ziar, nu-i bai desi mi s-a parut o provocare, dar am auzit ca vrea si CNA cota parte la faza cu „plimbarea”, ceea ce mi se pare o obraznicie tipica lichenilor (inclusiv aia care au facut sugestia), mai ales ca oamenii aia au urcat in autocar de bunavoie intr-un numar considerabil. Or fi baut si ei un suc la Bucuresti…

 5. #5

  @DC: idolul tau proamerloc, basexu, spunea ca pe el l-a votat lumea, de aia trecutul lui murdar nu se pune, pe cand la altii, nevotati, e decisiv; cum impaci caprele cu verzele?

 6. #6

  @clujean
  Voi la Cluj straluciti doar prin seriozitate.

 7. #7

  Multi citesc, putini (spre deloc) inteleg.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint