Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Din jurnalul unui fals război

De ani de zile, deasupra României sunt câteva zeppeline în flăcări – o luptă care se duce între corupție și anticorupție, puritate și mizerie, alb și negru, comunism și anticomunism, familie tradițională și familie netradițională, patrioți și trădători, dar și multe altele care, de asemenea, nu au vreo legătură cu realitatea.

Ele doar polarizează, despart apele, fac ca o tabără să găsească un sens, fac ca unii lideri să-și poată excita politic și civic susținătorii.

Spre exemplu, ”fantoma comunismului”… Useriști, plusiști, habarniști, cu toții sunt înspăimântați de comunism. S-a grăbit și Ludovic Orban: ”Din păcate, în România, în 2016, în decembrie, a reajuns la putere o grupare care e bântuită de fantoma comunismului”, nu cumva să îl creadă lumea comunist și pe el. Și-a înmuiat botul în lupta împotriva comunismului, e gata de campania electorală.

Numai un tâmpit poate să vadă în PSD un pericol comunist. Cum numai un tâmpit l-ar putea suspecta pe Liviu Dragnea de vreun fel de formă de patriotism. La PSD, mai amenințător decât comunismul e pesedismul.

Configurează pesedismul, arată harta de putere și de forțe care descriu pesedismul. Da, asta e mai greu și nimeni nu are vreme. Mai repede punem etichete, ne folosim de un bau-bau la îndemână: comunismul.

Vă amintesc urletul useristului Cristian Ghinea în momentul în care a aprins rugul să ardă comunismul: “Pentru ca fiii și fiicele noastre să nu pățească ce au pățit bunicii noștri, trebuie să decomunizăm spațiul public”. Mai trist decât proiectul de lege al lui Ghinea a fost că trebuia explicat ce e greșit în proiectul lui Ghinea. Nici nu știi unde e mai multă impostură: în înțelegerea comunismului sau în cea a democrațiilor liberale. Să spui că vrei să îngrădești libertatea de exprimare, iar tu să fii ăla europeanul în această piesă de teatru, într-adevăr, spațiul de discurs nu poate arăta mai jalnic.

PNL a tot pierdut alegeri în fața PSD, iar USR și PLUS vor pierde și ele dacă vor continua să poarte războaie ireale, dacă vor continua să nu înțeleagă social România, dacă vor insista să ceară execuții în numele purității de orice fel. Pesediștii nu sunt comuniști, sunt pesediști, iar pesedismul trebuie înțeles. După aia îl poți demonta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.