Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Dumnezeu are mîini apolitice, de muzician

Dacă răposatul Nicolae Cerveni, ca avocat al diavolului, era îndreptățit să rostească, în 1998, o frază cu dulci apropouri la adresa băieților cu ochi albaștri: „Și pe dracu’, dacă zice că e liberal, noi îl primim în partid!”, avocatul Quintus, fără să ceară dezlegare de la Patriarhie, l-a îmbrăcat cu anasîna pe Cel de Sus cu nădragi liberali.

Cuprins de un bîzdîc atemporal în preajma salteluței (căci, din nu știu ce pricini, așa i se mai zice Alinei Gorghiu), Ionescu Quintus l-a împopoțonat pe Dumnezeu cu două atribute de conjunctură, grăind: „Dumnezeu e creștin și liberal!”.

Păi, pe noi, păgînii, cui ne lași, moșule?

Iar dacă Dumnezeu e liberal fiindcă ți-a dat voie să alegi între bine și rău, de ce nu dai socoteală pentru răul făcut altora în cele 175 de note informative, scrise de mînă, care zac la murat în beciul CNSAS-ului?

Pentru cîteva rînduri despre două colege cărora mai degrabă le-a pus biografia pe bigudiuri decît să le toarne, Mona Muscă a fost exoflisită din partid, precînd pe matale, care ai ciripit și pe vremea lui Gheorghiu-Dej, și în Epoca de Aur a lui Nea Nicu te-au cocoțat băieții ca președinte de onoare pe căpița de foi îngălbenite.

Sigur că Dumnezeu ți s-a părut a fi liberal cînd ai fost uns ministru al Justiției lui Ion Iliescu, care știa, șturlubatecul, că ești strîns cu delicatețe de boașele învelite în hîrtia de turnesol a celor două angajamente de la Secu, unul din 1955, altul din 1971.

Dădea bine, la vremea aia, un venerabil liberal într-un guvern de prădători născuți în cartierul Primăverii.

După procesul cu CNSAS-ul, care te acuzase de poliție politică, ai omis să spui că ai cîștigat nu pe fond, ci pe un viciu de procedură, invocînd faptul că boul de Onișoru te-a convocat politicos la telefon pentru confruntare, nu în scris, cum era legal.

Ai strigat atunci că ai învins CNSAS-ul, cînd de fapt învinseseși doar adevărul.

Căci cine oare propusese acel amendament la legea lui Ticu, prin care orice harnic turnător căruia nu i se găsește angajamentul să fie considerat un hoț cinstit?

Ce coincidență! Tocmai dumneata, bibicule, care aveai angajamentele la teșcherea, după ce ofițerii care te mulseseră cu folos au extras originalele din mapa anexă și ți le-au cadorisit pentru bună purtare. Vajnicii bărbieri îngrijindu-se să răzuiască și ștampila de pe coperțile dosarului, care proba că există microfilmul cu operele postume ale epigramistului Quintus.

Iaca, operele au devenit antume, cînd cercetătorii de la Colegiu au descoperit întîmplător copiile angajamentelor în tarlaua de celuloid pusă cu acribie la dispoziția CNSAS-ului de către Servicii.

Spuneți-ne, vă rog, domnule Ionescu Quintus: Dumnezeu e într-adevăr creștin și liberal sau doar cinefil?

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

1 comentariu

  1. #1

    Aferim, boierule. Oricum , va avea ce povesti acest porc în faţa tribunalului celest > dacă există, pen’că Stephen Hawking a zis că nix !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint