Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Dumnezeu nu bate cu BOR-ul

În cele două zile de referendum, Dumnezeu s-a mai îmbunat. N-a mai vărsat foc și pucioasă asupra sodomiților și gomoristelor, ci și-a nuanțat părerile din Vechiul Testament, punîndu-le în acord cu predicile europene de rit LGBT. Sub harul lui domesticit, creștinătatea română s-a dezis de împreunarea bărbat-femeie cerută de scripturi și a lăsat poarta raiului deschisă ecumenismului sexual. Într-un fel sau altul, 97% din populația României împărtășește vederile lui Iisus Hristos, dar votează cu abordările Satanei. Referendumul o spune, de altfel, răspicat: poziția misionarului e depășită, familia dorește libertăți mai largi și dominația PSD pe piața bigotismului electoral s-a încheiat.

Cel mai grav a fost lovită, însă, BOR. Mitul atotputerniciei sale electorale, care i-a făcut pe politicieni să se prăbușească, trei decenii, la picioarele Patriarhiei și să sărute botinele aurite, încrustate cu facturi, ale Preafericiților s-a năruit. Cu 86,5% din masa creștinilor în portofoliu, Biserica Ortodoxă Română duce în cea mai mare măsură povara acestui eșec. Hăul dintre popularitatea pe hîrtie a BOR și răceala pe care i-a arătat-o în week-end turma credincioșilor arată mai înfricoșător decît bugetul Catedralei Mîntuirii Neamului. Ruptă de popor, ipocrită, suficientă și neconvingătoare, BOR se confruntă abia azi cu diagnosticul pe care, cu aroganță, l-a ținut ascuns. S-a lansat în susținerea acestui referendum fără să-i cearnă înțelesul și consecințele, imitînd stilul oportunist al partidelor politice, alipindu-se fără jenă unei mișcări de import, care promitea o reușită ușoară și ocazia unei împăunări fără efort.

Dar mai mult decît gestiunea crizei, Bisericii i-a lipsit respectul enoriașilor. Cu excepția cîtorva figuri luminoase, clerul ortodox face impresie proastă. Preoții n-au conduita socială cerută de slujirea cu iubire a aproapelui. Mulți dintre ei practică un management comercial al parohiei, bolborosesc liturghia ca și cum s-ar feri de cuvintele ei și nu transmit, prin persoana lor, decît pilda vameșului și a fariseului. Sfîntul Sinod îi apără pe mitropoliții și pe arhiepiscopii care au turnat la Securitate, iar Patriarhul Daniel se arată poporului mai rar ca eclipsa de soare. Azi, BOR înseamnă mai degrabă o sumă de privilegii fiscale, dublate de un echivoc moral de-a dreptul scandalos, decît reazemul spiritual al neamului românesc. Ei bine, înveșmîntată în acest tip de minciună, BOR n-avea cum să-i convingă pe români că Iisus și apostolii săi bărbați ar fi zis „da” la referendum.

Pactul dintre Dumnezeu și români nu mai trece de mult prin altar și cu atît mai puțin prin partide. Familia tradițională nu mai e o învățătură biblică, ci o realitate pe care oamenii o cară în spinare zi de zi, cu taxe și regrete. Nu tradiția i-a ținut pe alegători departe de urne, ci forțajul politic, ipocrizia, lipsa de minte a organizatorilor. Dacă peste 20% din familiile cu copii ale României au un singur părinte, dacă rata anuală a divorțului trece de 16%, iar rata infidelității atinge 28% la bărbați și 15% la femei, înseamnă că populația e neinteresată de înăsprirea condiției de soț.

Redevenit european și îngăduitor cu minoritățile sexuale, poporul român a recuperat ceea ce pierduseră politicienii în relația cu UE: o anume bunăvoință. S-a evitat, astfel, o voltă medievală și s-a revenit într-un prezent derutant, dar conform cu trend-ul.

În ceea ce-i privește pe perdanții politici, PSD ar face bine să regîndească plata facturii la Catedrala Mîntuirii Neamului, fiindcă mîntuirea la urne pe care o trîmbițează Preafericitul s-a dovedit a fi o farsă. Cu ea se poate dărîma o majoritate, așa cum alte trîmbițe, altădată, au dărîmat zidurile Ierihonului.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

9 comentarii

 1. #1

  Un diagnostic foarte bun si la obiect; din pacate cred ca in continuare nu a invatat nimeni nimic din ce s-a intamplat si vor merge tot asa, ca o turma bleaga.Felicitari, Maestre !

 2. #2

  Să ghicesc: bunăvoința UE pentru poporul proaspăt evropenizat va însemna că nu-i va mai încărca în stil nesimțit facturile la apă, gaze și curent și că-i va livra alimente din import de calitate similară cu cea din țările lor. Sau nu?

 3. #3

  Cred ca mai repede e vorba de aceeasi toleranta cu care se lasa prostit, tradat si jefuit. ca 85% se declara ortodoxi nu inseamna nimic, 85% dintre ei n au deschis in viata lor o Biblie.

 4. #5

  excelent de data asta, doar o nelamurire , citez : ‘rata infidelității atinge 28% la bărbați și 15% la femei’ , de aici putem deduce ca aproape 2 barbati sint infideli cu aceeasi femeie?

 5. #7

  O ipoteza tarzioara, dar deloc absurda:

  http://www.ziaristionline.ro/2018/10/08/o-infrangere-cat-o-victorie-rezultatul-real-33-omagiu-romanilor-din-strainatate-care-au-depasit-numarul-votantilor-de-la-parlamentare-oameni-simpli-si-liderii-coalitiei-pentru-familie-despre/

  Intr adevar, la un simplu search, Wikipedia (varianta EN) avanseaza la nivel de 2017 cifra de aprox. 19 mil. De unde se deduce ca numarul persoanelor cu varste cuprinse intre 0 si 18 ani este de
  .doar 1 milion? In conditiile in care la nivel de 2011 era de 4 mil?
  Hm.. Omul pare a avea un point.
  Imi scapa ceva..?

  • #8

   Da, are. Si eu m-am intrebat adesea. 19 milioane cu drept de vot nu cred ca erau nici in 1989 (nu vorbim despre ce fel de vot). Nu cred ca s-au inmultit de atunci. Dar articolul la care ati dat link contine si explicatia (numarul de europarlamentari) pt care cifra este umflata artificial; probabil exista si altele.

 6. #9

  @tautu

  asta e cauza de nulitate, insa. Si inca una mare cat casa, si tot atat de la vedere.
  O noua insulta adusa inteligentei romanilor.
  Se pare ca orice – dar ORICE – gogoasa pt fi livrata acestui popor, oricat de mare, oricat de ranceda, oricat de puturoasa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint