Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Europenii lui Putin

De frica muscalilor, românii au ascuns alfabetul dacic atît de bine, că nu l-au mai găsit nici în ziua de astăzi, spre deosebire de vecinii noștri bulgari, mai puțin prevăzători, cărora rușii le-au ciordit literele puse la uscat în podul mănăstirii de călugării Kiril și Metodiu.

Din acel rapt cultural s-a născut panslavismul, la țîța căruia au supt și frații moldoveni laptele pravoslavnic de care n-au fost înțărcați nici în ziua de astăzi.

Acea zicere ușor peiorativă „limbă dulce, cur viclean, / caracter de moldovean” a fost cea mai bună metodă de supraviețuire în clipa în care ursul de la Răsărit voia să te strîngă cu drag în brațe. Icneai, carevasăzică, de plăcere.

Astfel le-au trosnit oasele Ivan cel Groaznic, apoi tătucul Stalin și, la o cotitură a Istoriei, chiar și Mareșalul Antonescu i-a sufocat cu dragostea sa disprețuitoare. Ca să nu mai amintim că, după destrămarea imperiului sovietic, trei președinți dîmbovițeni au făcut pipi de emoție sub podul de flori de peste Prut.

În seara alegerilor, proaspătul moldovean Traian Băsescu și-a transformat chelia într-un far al unionismului, încercînd să-l orbească pe Dodon care, de frică, s-a aruncat în jilțul de președinte al Republicii, spre liniștea cetățenilor speriați că machitorul român dorește să le preschimbe țara într-un pîrlit de județ.

În vreme ce țăranul român se plînge că nu-și poate aduce produsele în supermarcheturile de pe teritoriul României, țăranul basarabean joacă sîrba în căruță.

Căci, neputînd să le refuze iubirea, Putin e obligat acum să le deschidă larg porțile piețelor moscovite, spre care se vor rostogoli putinile cu varză, poloboacele cu vin, pătlăgelele roșii, lăzile cu marmeladă și sticlele cu samagon.

Cum s-ar zice: trai, neneacă, pe banii babachii.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

2 comentarii

  1. #1

    Ce-o fi fost totusi sub chelia matrozului, sā facā el o asemenea cascadorie cu cetātenia? O stii ceva ce noi nu stim?

  2. #2

    ioan munteanu, vezi sa nu te versi d’atatea metaforele!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint