Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

„Ferește-mă, Doamne, de cei ce-mi vor binele!“

Dacă din clasa întîi pînă-ntr-a patra am colecționat, ca toți dobitocii, premii și mențiuni, să aibă și mam’mare un prilej de bucurie, dintr-a cincea, cînd se apropiau ședințele cu părinții, am început să visez cu ardoare declanșarea celui de-al treilea război mondial.

Aidoma bunicului care se uita pe cer după avioane americane în speranța că o să-și recupereze pămîntul confiscat de comuniști, eu, ca demn urmaș al său, tînjeam după bombele yankee ca după mentosane, căci odată căzute peste școala noastră ar fi rezolvat problema primelor note de 4 din catalog, de care mama nu prea știa.

La ora asta, domnul Trump se află în situația elevului dintr-a cincea. După ce doamna dirigintă Nancy Pelosi a propus să fie exmatriculat de la Casa Albă, mîncărimea din degetul cu care gîdilă butonul roșu a intrat apăsat în rezonanță cu nota 4  a purtare, de care lumea va uita pe loc în ziua cînd o dronă americană va pupa moscheea Jameh din Isfahan.

Ce dacă dispare Iranul de pe harta lumii? E de ajuns că rămîn vechii perși în cărțile de istorie. Că și elevul Bush Jr., după ce a spart cu ajutorul tatălui ferestrele bunului-simț, a făcut terci cîteva foste țări. Că nu mai poți zice astăzi Irakului că e cu adevărat o țară, nici că Libia, Siria sau Afganistanul, după ce au fost ajutate cu anasîna să guste otrava dulce a libertății cu damf de petrol, mai pot juca hora în bătătură fără spaima că o să le cadă mucii cu napalm ai lui Donald Trump în blidul cu linte.

Ferește-ne, Doamne, de cei ce ne fac binele cu forța!

2 comentarii

  1. #1

    Baba Romanica-i tare dezorientata. Toti ,,binevoitorii” vor s-o ,,ajute” sa treaca strada. De 30 zeci de ani unii o trag iar altii o imping si ea, baba, nimic. Cum nu le stie limba binevoitorilor n-are cum sa le spuie ca ea de fapt n-ar prea vrea sa o treaca. Cand era mai tanara astepta precum dvs. si bunicul dvs. avioanele eliberatoare. Si n-au venit. Asa ca s-a calit, cu o ureche la europa libera iar cu alta la vocea americii. Acum, ajunsa baba, tot mai spera ca drumurile astea reesapate sa le transforme binevoitorii saritori in autostrazi. Chiar daca a auzit ea ca au venit unii care au luat miliardul si ne-au dat in schimb numai vreo 50 km. de civilizatie. Spera ca, fiind bogata, are de unde sa mai puna pentru ceilalti km. necesari traiului decent in secolul XXI. C-a ajuns sa o zica pe aia ca nu mai conteaza cat o costa, important e sa se faca.
    Cat despre ,,domnul Trump’’ baba noastra a ajuns sa presupuna ca-i tot un fel de sas ca si al nostru, adica mai pe romaneste, n-au ei treaba cu butoanele ca-s la cei care i-au pus acolo, astfel incat, n-aveti de ce sa va faceti griji.

  2. #2

    Mi-a plăcut şi “delicatesa” asta !
    Mai insistaţi, poate vor începe şi românii să înveţe “a găti” , sau a o termina cu şleahta asta cocoţată la conducere de 30 de ani, care ne găteşte şi de zile, că de averile Ţării şi de traiul bun, civilizat ne-au gătit de mult ! :mrgreen:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.